Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του Lucid Air στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Η Lucid μόλις ξεκίνησε τις παραδόσεις του Air Dream Edition στην Ευρώπη, με τους πελάτες της στη Γερμανία και την Ολλανδία να είναι οι πρώτοι που θα προσθέσουν το ηλεκτρικό μοντέλο στο γκαράζ τους. Η αμερικάνικη εταιρία λανσάρει το Air στην Ευρώπη στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση Dream Edition, διαθέσιμη σε δύο ξεχωριστές παραλλαγές, την Range και την Performance.

Η πρώτη αποδίδει 933 άλογα με 1.390 Nm ροπής και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα και αυτονομία 883 χλμ. ανά φόρτιση στον κύκλο δοκιμών WLTP. Η Performance έκδοση αποδίδει 1.111 άλογα με 1.390 Nm ροπής. Κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,7 δευτ και έχει τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία της ανακοινώνεται στα 861 χλμ. με τις ζάντες 19 ιντσών.

Η τιμή του αυτοκίνητο ξεκινά στη Γερμανία από τις 218.000 ευρώ, από τις 222.000 ευρώ στην Ολλανδία, από τα 199.000 φράγκα στην Ελβετία (189.930 ευρώ) και από τις 1.850.000 κορώνες στη Νορβηγία (180.630 ευρώ). Μέσα στο 2023 θα γίνουν διαθέσιμες και οι εκδόσεις Air Pure, Air Touring και Air Grand Touring, με το Air Pure να αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 100.000 ευρώ.

Το Lucid Air μπορεί να παραγγελθεί από πελάτες της εταιρίας στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Μονακό, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Νωρίτερα φέτος, η Lucid άνοιξε τα πρώτα Studios της, ένα στη Γενεύη της Ελβετίας και ένα στο Μόναχο της Γερμανίας, ενώ πρόσφατα άνοιξε και ένα τρίτο, στο Hilversum της Ολλανδίας, που είναι επίσης το πρώτο κέντρο συνδυασμένων υπηρεσιών, παράδοσης και πωλήσεων της εταιρείας στην Ευρώπη. Η εταιρεία σχεδιάζει περαιτέρω επέκταση στην Ευρώπη στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...