H Kia teasάρει την έκδοση προπαραγωγής του EV9

Σχετικά άρθρα

Πριν 13 μήνες η Kia παρουσίασε στην έκθεση του Λος Άντζελες το EV9 Concept, ένα μεγάλο ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV, και μέσα στο έτος είδαμε αρκετές φορές κάποιο -βαριά- καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του μοντέλου να υπόκειται στις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης.

Ωστόσο, πριν λίγες ώρες το παράρτημα της Kia στην Ινδία έδωσε μερικές νέες teaser φωτογραφίες του μοντέλου, και παρότι αυτές φέρουν το hatshatg Concept, είναι σχετικά εύκολο να συμπεράνουμε ότι αυτό πρόκειται για την έκδοση προπαραγωγής του νέου EV9.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρώντας μια εκ των φωτογραφιών βλέπουμε το αυτοκίνητο να διαθέτει χειρολαβές στις πόρτες, όταν στο αρχικό πρωτότυπο έλαμπαν δια την απουσία τους. Επιπρόσθετα, οι χειρολαβές υποδεικνύουν ότι οι πίσω πόρτες θα ανοίγουν σε αντίθετη φορά από τις εμπρός, βελτιώνοντας την πρόσβαση στη καμπίνα.

Το πρωτότυπο είχε μήκος 4.930 χλστ, πλάτος 2.055 χλστ. και ύψος 1.790 χλστ, ενώ το μεταξόνιο άγγιζε τα 3.100 χλστ.. Τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου του 2023, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Auto Expo της πόλης Greater Noida.

Η έκδοση παραγωγής του EV9 θα είναι το πρώτο από τα 14 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα βγάζει στην αγορά η κορεάτικη μάρκα μέχρι το 2027. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μπαταρία του θα προσφέρει αυτονομία έως και 540 χλμ. ανά φόρτιση, ενώ 6 λεπτά φόρτισης σε ταχυφορτιστή θα χαρίζουν αυτονομία 100 χλμ.

Τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε 5 δευτ. χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τους ηλεκτροκινητήρες που θα το κινούν. Ωστόσο, ξέρουμε ότι το EV9 θα δέχεται over-the-air αναβαθμίσεις, με τον ιδιοκτήτη να μπορεί να προσθέτει λειτουργίες λογισμικού στο αυτοκίνητό του μέσω των feature-on-demand (FoD) υπηρεσιών, αγοράζοντας τες μετά την αγορά του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που θα υιοθετήσει το AutoMode, μια προηγμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης σε τμήματα αυτοκινητόδρομων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η θρυλική TWR επιστρέφει και teasάρει το αυτοκίνητο της

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα μηχανολογίας στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η TWR, θα ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κατασκευαστής bespoke αυτοκινήτων. Η...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

H Maserati teasάρει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, είναι η GranCabrio Folgore;

Την τελευταία ημέρα του περασμένου Φεβρουαρίου η Maserati παρουσίασε την GranCabrio, και σήμερα η ιταλική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video ενός νέου...