Η Mazda έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το λογότυπο της έκδοσης του MX-30 που θα διαθέτει έναν περιστροφικό κινητήρα ως range extender. Αυτή θα παρουσιαστεί στο περίπτερο της ιαπωνικής εταιρίας στην έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών στις 13 Ιανουαρίου 2023 στις 11.00 ώρα Ελλάδας.

Ο νέος περιστροφικός κινητήρας συμβάλει στην επίτευξη του πρωταρχικού σκοπού της μάρκας. Αυτός ορίζεται από την Mazda στο να συνεισφέρει στη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος, προσφέροντας μια απολαυστική και ευχάριστη οδηγική εμπειρία μέσα από όλα τα οχήματά της και να δημιουργεί ξεχωριστούς δεσμούς με τους πελάτες.

Το MX-30 με περιστροφικό κινητήρα ως range extender θα γίνει διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Το μοναδικό plug-in υβριδικό σύστημα κινητήρα και μετάδοσης του compact crossover της Mazda θα διαθέτει μια ηλεκτρική γεννήτρια που θα τροφοδοτείται από έναν πρόσφατα αναπτυγμένο περιστροφικό κινητήρα.

Ο περιστροφικός κινητήρας θα λειτουργεί με σταθερή ταχύτητα και θα χρησιμεύει ως γεννήτρια για την επαναφόρτιση της μπαταρίας.