Ένα μήνα μετά τις πρώτες φήμες, η Hyundai Motorsport επισημοποίησε τον διορισμό του Cyril Abiteboul στο ρόλο του επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally (WRC). Παράλληλα, ο Γάλλος αναλαμβάνει την ευθύνη για το πρόγραμμα Customer Racing της εταιρείας.

Ο 45χρονος Abiteboul θα ενταχθεί στην ομάδα με βάση το Alzenau, καθώς η Hyundai Motorsport επιδιώκει να συνεχίσει την εντυπωσιακή δυναμική της. Η Hyundai Motorsport κατέκτησε τον υψηλότερο αριθμό νικών της σε μία σεζόν στο WRC, υπό τη θητεία του αναπληρωτή διευθυντή ομάδας Julien Moncet, ο οποίος θα αναλάβει έναν νέο ρόλο, που σχετίζεται με τη μελλοντική τεχνολογία της Hyundai Motorsport.

Η άφιξη του Abiteboul στο Hyundai Motorsport θα επιτρέψει στην ομάδα να βελτιώσει περαιτέρω την απόδοση στη δέκατη σεζόν της στο WRC, στην οποία ελπίζει να δώσει μια πιο διαρκή μάχη για τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών.

Να θυμίσω πως ο Abiteboul φέρνει στην κορεάτικη εταιρεία 15 χρόνια εμπειρίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχοντας περάσει από την θέση του επικεφαλής ομάδων και διοικητικούς ρόλους στη Renault και την Caterham.