Συνελήφθη 42χρονος που έκλεβε Ranger Rover και άλλα οχήματα

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2023 στην περιοχή του Κορυδαλλού, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 42χρονος ημεδαπός μέλος εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται και άλλα δύο μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για 30χρονο αλλοδαπό και 40χρονο ημεδαπό.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αττικής συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας για την ταυτοποίηση των μελών της οργάνωσης και την παύση της εγκληματικής της δράσης.

Συγκεκριμένα απογευματινές ώρες της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας να περιεργάζεται αυτοκίνητο στην περιοχή του Κορυδαλλού. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας όπου και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε τη δραστηριότητα της τουλάχιστον προ διετίας.

Συγκεκριμένα τα μέλη της με τη χρήση ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως διαγνωστικά που συνδέονται στις θύρες οχημάτων, τροχούς κοπής μετάλλων, φιάλες οξυγόνου κ.α., αφαιρούσαν κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σταθμευμένα οχήματα από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ακολούθως, τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία των Νοτίων Προαστίων ή της Δυτικής Αττικής. Μετά την παρέλευση ορισμένου χρονικού διαστήματος και αφού τα οχήματα δεν είχαν εντοπιστεί, τα μετέφεραν σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή της Πετρούπολης.

Στη συνέχεια, είτε τα εξήγαγαν στο εξωτερικό, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου και τα έθεταν εκ νέου στην κυκλοφορία, είτε αφαιρούσαν και επαναχρησιμοποιούσαν σε άλλα οχήματα τα εξαρτήματά τους.

Μετά από έρευνες στην κατοχή του κατηγορούμενου, σε οικίες και σε διάφορους χώρους στάθμευσης στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι και στο Ίλιον βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 5 κλεμμένα αυτοκίνητα
  • 1 μοτοσικλέτα
  • κλεμμένος κινητήρας
  • κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας
  • 3 τιμόνια αυτοκινήτων
  • πλήθος ανταλλακτικών αυτοκινήτων και εξαρτημάτων
  • 54 φυσίγγια εντός σακιδίου
  • το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ
  • 4 κινητά τηλέφωνα

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 8 περιπτώσεις κλοπών από τις περιοχές της Πεύκης, της Κηφισιάς, της Γλυφάδας, του Κερατσινίου, του Χαλανδρίου, του Πειραιά, των Πατησίων και της Βούλας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Suzuki Swift ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας και είναι ήδη διαθέσιμο, με την εισαγωγική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr