Η Renault ανακοίνωσε σήμερα ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2023, ο Fabrice Cambolive αναλαμβάνει τα χρέη ως νέος διευθύνοντας σύμβουλος της. Ως μέλος της διοικητικής ομάδας του ομίλου της Renault, θα αναφέρεται στον Luca de Meo, CEO του Renault Group.

Στο νέο του ρόλο, ο Fabrice Cambolive θα δουλέψει μαζί με το ανώτατο management της εταιρείας, προκειμένου να εδραιώσει την βιώσιμη και επικερδή ανάπτυξη της Renault. Επίσης, δουλειά του είναι να εγγυηθεί τη μεταμόρφωση της μάρκας τόσο με το λανσάρισμα 14 νέων μοντέλων, μέχρι το 2025, όσο και με την επέκτασή της στην Ευρώπη και διεθνώς.

Ο Luca de Meo, CEO του Renault Group, δήλωσε σχετικά:

Είμαι υπερήφανος που ο Fabrice Cambolive, με τη δύναμη που του χαρίζει η 30ετής εμπειρία του μέσα στο Renault Group, αναλαμβάνει την ηγεσία της Renault. H αφοσίωσή του, η διεθνής εμπειρία του και η γνώση του Renault Group εις βάθος, θα του επιτρέψουν να συνεχίσει να εγγυάται την πρόοδο της μάρκας σε υψηλής απόδοσης κατηγορίες μοντέλων. Βασίζομαι πάνω του για να καθοδηγήσει όλες τις ομάδες δια μέσου της διαδικασίας της βαθιάς και ουσιώδους μετάλλαξης της Renault τα επόμενα χρόνια.

Ο Fabrice Cambolive, είναι 54 ετών και απόφοιτος του TBS Education Business School της Τουλούζης. Μπήκε στο Renault Group του 1992 και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις σε διεθνές επίπεδο που σχετίζονται με τις πωλήσεις και το marketing, σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρουμανία.