Η Renault μειώνει το ποσοστό της στη Nissan στο 15% και ετοιμάζουν 5 κοινά projects

Σχετικά άρθρα

Η Renault και η Nissan προχωρούν σε ένα σχέδιο επαναπροσδιορισμού της μεταξύ τους συμμαχίας, με τις δύο εταιρίες να έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν μια σειρά από κοινά projects, αλλά και να εξισορροπήσουν τους κεφαλαιακούς δεσμούς τους.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν αφενός η Renault να μειώσει το μερίδιό της στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία και αφετέρου η Nissan να επενδύσει στην ανεξαρτητοποίηση του πολλά υποσχόμενου τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, που θα φέρει την ονομασία Ampere. Η Nissan έχει ζητήσει, μεταξύ άλλων, διαβεβαιώσεις ότι η τεχνολογία της δεν θα γίνει γνωστή σε άλλους.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 του Φλεβάρη, με την Renault να μειώνει το μερίδιο της στην Nissan από το 43% στο 15%, όσο είναι και το ποσοστό που κατέχει η Nissan στη Renault.

Η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi θα ξεκινήσουν πέντε νέα projects, με την κωδική ονομασία reloaded, ενώ θα ενδέχεται να ακολουθήσουν ακόμη 10 κοινά projects στο μέλλον. Το ένα από αυτά αφορά την Ινδία, όπου οι εταιρείες λειτουργούν μαζί ένα εργοστάσιο στα περίχωρα της Τσενάι, που κατασκευάζει μικρά αυτοκίνητα, κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων, και το άλλο αφορά συνέργειες σε επαγγελματικά οχήματα. Θα υπάρξουν και άλλα projects που θα τονώσουν τη στενότερη συνεργασία τους στη Λατινική Αμερική.

Δεν ήταν σαφές εάν οι ήδη ανακοινωθείσες συμφωνίες για την παραγωγή του διαδόχου του Nissan Micra σε εργοστάσιο της Renault στη Γαλλία και τα νέα μοντέλα ASX και Colt της Mitsubishi στα εργοστάσια της Renault στην Ισπανία και την Τουρκία θα θεωρούνταν μέρος αυτών των πέντε projects.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Mitsubishi ASX facelift

Δεν πέρασαν παρά μόλις 19 μήνες από τότε που η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του ASX και κυκλοφόρησε ήδη την ανανεωμένη έκδοση του...