Η Lucid Motors ανακοίνωσε ότι είναι πλέον ο μοναδικός προμηθευτής του πρωταθλήματος της Formula E σε ότι αφορά τον ηλεκτροκινητήρα (motorsports drive unit, MDU) του εμπρός άξονα των ηλεκτροκίνητων μονοθέσιων.

Μέχρι την περασμένη σεζόν, τα μονοθέσια της Formula E χρησιμοποιούσαν μόνο έναν κινητήρα, απόδοσης 200 kW (272 ίππων), τοποθετημένο στον πίσω άξονα, αλλά από φέτος στα νέας γενιάς μονοθέσια (Gen 3) προστίθεται και ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας.

Παρόλα αυτά, η μονάδα δεν κινεί τους μπροστινούς τροχούς, καθώς χρησιμοποιείται ως γεννήτρια που τροφοδοτεί έως και 250 kW (340 ίππους) ισχύος το σύστημα κίνησης, από την ενέργεια που ανακτάται κατά την πέδηση. Σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα του πίσω άξονα, που έχει αναβαθμιστεί στα 350 kW (476 άλογα), τα Gen 3 μονοθέσια αποδίδουν 600 kW (816 άλογα).

Η Lucid ανέπτυξε την MDU μονάδα εσωτερικά, με τη συμπαγή θήκη της να περιέχει τον ηλεκτροκινητήρα, τον μετατροπέα, το διαφορικό και το κιβώτιο ταχυτήτων. Ολόκληρο το πακέτο ζυγίζει 32 κιλά και μπορεί να παράγει 469 ίππους, δίνοντάς του πυκνότητα ισχύος 14,7 ίππους/κιλό. Αυτή είναι η ίδια μέγιστη ιπποδύναμη που παράγεται από τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, που μπορεί να επιλέξει να φτιάξει ή να αγοράσει η κάθεμια από τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Οπότε, μια ομάδα θα μπορούσε να αγοράσει την MDU μονάδα της Lucid και να την τοποθετήσει στο πίσω μέρος, όπως η Venturi Racing πουλούσε τα κινητήρια σύνολα στην Dragon Racing και τη Mercedes-Benz. Στο εμπρός μέρος, ωστόσο, η μονάδα περιορίζεται στην παραγωγή ενέργειας 250 kW (340 ίππους).