FIA: O Νικόλας Τομπάζης υπεύθυνος για τις καθημερινές λειτουργίες της F1

Σχετικά άρθρα

Ο Mohammed Ben Sulayem εξελέγη πρόεδρος του διοικητικού οργάνου της F1 τον Δεκέμβριο του 2021 και έθεσε άμεσα σε ισχύ ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των λειτουργιών της F1.

Αυτό -μεταξύ άλλων- περιελάμβανε την αναθεώρηση του ελέγχου των αγώνων, που πυροδοτήθηκε από το αμφιλεγόμενο τέλος της σεζόν του 2021 στο Άμπου Ντάμπι, καθώς και αλλαγές στα ανώτερα στελέχη της FIA, όπως ο διορισμός CEO για πρώτη φορά, την Natalie Robyn τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, ο Ben Sulayem ενημέρωσε τις ομάδες με επιστολή την περασμένη Δευτέρα (6 Φεβρουαρίου) ότι αποχωρεί από την ενεργή συμμετοχή του στη F1, αφήνοντας τον καθημερινό χειρισμό των λειτουργιών στον διευθυντή μονοθέσιων της FIA, Νικόλα Τομπάζη.

Η εμπλοκή του Ben Sulayem θα υφίσταται μόνο στη λήψη αποφάσεων υψηλού επιπέδου, καθώς θα επικεντρωθεί σε στρατηγικά θέματα, με τον Έλληνα μάνατζερ να είναι το κύριο σημείο επαφής για τις ομάδες.

Η κίνηση της “αποχώρησης” του προέδρου της FIA, η οποία -σύμφωνα με τη FIA- ήταν προγραμματισμένη εδώ και αρκετό καιρό, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά από μια σειρά από διαμάχες που αφορούν τα λόγια και την εμπλοκή του Ben Sulayem στο ενδεχόμενο της εισόδου στην F1 της Andretti/Cadillac. Επίσης ο Steve Nielsen γίνεται ο νέος αθλητικός διευθυντής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...