Νέο coilover κιτ αναρτήσεων από την KW για την Porsche Carrera GT

Σχετικά άρθρα

Παρότι έχουν περάσει 17 χρόνια από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η παραγωγή των 1.270 Porsche Carrera GT, η KW βγάζει στην αγορά ένα coilover κιτ για το γερμανικό χειροκίνητο hypercar, το KW V5.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προσφέρει μια νέα ρυθμιζόμενη coilover ανάρτηση με τρεις προεπιλογές και προαιρετικά υπάρχει υδραυλικό σύστημα ανύψωσης, που κάνουν την Carrera GT πιο βιώσιμη, άνετη και δυναμική ταυτόχρονα.

Το Hydraulic Lift System (HLS) έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι επιτρέπει στο αμάξωμα του αυτοκινήτου να ανυψωθεί έως και 45 χιλιοστά και στους δύο άξονες. Το κουμπί για την ενεργοποίηση του συστήματος είναι κρυμμένο μέσα στο τασάκι στο κεντρικό τούνελ, οπότε η σχεδίαση του εσωτερικού παραμένει αναλλοίωτη.

Τα συστήματα ανύψωσης με ελαστική φυσούνα ελατηρίου προσφέρουν το πλεονέκτημα ότι το σύστημα είναι πιο συμπαγές, ενώ δεν απαιτείται τοποθέτηση συμπιεστών ή δεξαμενών αέρα.

Τα αμορτισέρ συμπαγούς εμβόλου της KW είναι ρυθμιζόμενα σε τρεις κατευθύνσεις (συμπίεση χαμηλής ταχύτητας, συμπίεση υψηλής ταχύτητας και rebound). Επιπλέον, υπάρχουν τρεις προδιαμορφωμένες ρυθμίσεων, μέσω του τροχού ρύθμισης σε κάθε αμορτισέρ. Η πρώτη ρύθμιση είναι πολύ κοντά στην εργοστασιακή, η δεύτερη είναι πιο προσανατολισμένη στην άνεση και η τρίτη είναι εστιασμένη στην πίστα.

Ο Nick Heidfeld, πρώην οδηγός της F1 και πελάτης της KW, τοποθέτησε την ανάρτηση στην προσωπική του Carrera GT, την οποία περιγράφει ως το αγαπημένο του αυτοκίνητο. Όπως είπε:

Η αίσθηση και το DNA [του αυτοκινήτου] δεν έχουν αλλάξει πολύ, αλλά η πληροφορία που σου δίνει έχει γίνει ακόμα πιο εκλεπτυσμένη και άμεση.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι ενώ τα προϊόντα της KW είναι συνήθως βαμμένα σε κίτρινο χρώμα, αυτά για την Porsche του Heidfeld είναι σε μπλε και κόκκινο για να ταιριάζουν με τις πλήμνες των τροχών σε κάθε πλευρά του οχήματος (η αρχική ανάρτηση είναι μαύρη).

Η KW αναφέρει ότι μπορεί να χαμηλώσει το αυτοκίνητο κατά 10 χλστ., αλλά ο Heidfeld τονίζει ότι η Carrera GT είναι ήδη πολύ χαμηλή για τα καθημερινά σενάρια οδήγησης. Το κόστος του KW V5 coilover κιτ για την Carrera GT είναι €15.195.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lamborghini Urus Scatenato by ABT

Η ABT Sportsline βελτιώνει την Lamborghini Urus. Πρόκειται για το Urus Scatenato, με την παραγωγή του μοντέλου να περιορίζεται στις 99 μονάδες. Υπάρχει νέο...

Porsche 911 GT3 R rennsport

Στο περιθώριο της εκδήλωσης Rennsport Reunion 7 στη πίστα Laguna Seca της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, εκεί όπου η Porsche γιορτάζει την αγωνιστική της ιστορία,...