Η Lightyear βρήκε τα 8 εκατ. ευρώ και συνεχίζει

Σχετικά άρθρα

Η Lightyear ανακοίνωσε πως επενδυτές της κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 8 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν και πλέον συνεχίζει με στόχο να αναπτύξει το Lightyear 2 και να το περάσει στη παραγωγή.

Το Lightyear 2 αναμένεται στην αγορά το 2025 με κόστος τις 40.000 ευρώ προ φόρων, με την ολλανδική εταιρία να το χαρακτηρίζει ως “ένα προσιτό ηλιακό/ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις μάζες”.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε πολλές τεχνικές προδιαγραφές του Lightyear 2 εκτός του ότι θα προσφέρει περίπου 800 χιλιόμετρα αυτονομίας. Θα έχει αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0,175 Cd και η Lightyear υποστηρίζει πως ήδη έχει λάβει 21.000 προπαραγγελίες από εταιρίες μίσθωσης και κοινής χρήσης.

Επίσης αναφέρει πως Lightyear 2 χρειάζεται τρεις φορές λιγότερες φορτίσεις από ένα συμβατικό ηλεκτρικό μοντέλο λόγω των φωτοβολταϊκών πάνελ του, αλλά και της αεροδυναμικής του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...