Η παραγωγή του Lightyear 0 μπαίνει στον πάγο με την εταιρεία να επικεντρώνεται στο Lightyear 2

Σχετικά άρθρα

Η Lightyear ανακοίνωσε ότι θέτει σε αναμονή τα σχέδιά της για την παραγωγή του Lightyear 0 για να εστιάσει πλήρως στην κυκλοφορία του πολύ πιο προσιτού Lightyear 2. Αυτό θα κοστίζει λιγότερο από 40.000 ευρώ προ φόρων και θα κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2025.

Στα τέλη του 2022, η εταιρεία αποκάλυψε ότι η παραγωγή του Lightyear 0 είχε ξεκινήσει και ότι τα οχήματα συναρμολογούνταν με ρυθμό ένα ανά εβδομάδα και ότι θα αυξανόταν με την πάροδο του χρόνου.

Σήμερα όμως έκανε γνωστό πως “η στρατηγική αναδιάρθρωση σημαίνει αναστολή της παραγωγής του Lightyear 0” και πως έχει υποβάλει αίτημα στο δικαστήριο για την έναρξη της διαδικασίας αναστολής πληρωμής σε σχέση με την Atlas Technologies BV, την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του Lightyear 0.

Με απλά λόγια τα παραπάνω σημαίνουν πως η Lightyear ξεμένει από χρήματα για να πληρώσει την εταιρία που έχει αναλάβει την παραγωγή του Lightyear 0, που τα συναρμολογούσε η Valmet Automotive στη Φινλανδία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Lightyear, Lex Hoefsloot, είπε:

Δυστυχώς έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Η όλη διαδικασία ανάπτυξης του Lightyear 0 έχει προσφέρει στην εταιρεία μας πολλές πολύτιμες γνώσεις τα τελευταία χρόνια. Τώρα ανακατευθύνουμε όλη μας την ενέργεια προς την κατασκευή του Lightyear 2, προκειμένου να το καταστήσουμε διαθέσιμο στους πελάτες εντός του χρονοδιαγράμματος.

Η Lightyear μπορεί να μην ανακοινώνει πως το Lightyear 0 είναι νεκρό, αλλά το δελτίο τύπου το αφήνει να εννοηθεί. Το Lightyear 0 έχει αρχική τιμή 250.000 ευρώ, θα κατασκευαζόταν σε 946 μονάδες και έχει αυτονομία έως 1.000 χλμ ανά φόρτιση, με τα 70 χλμ να οφείλονται στα φωτοβολταϊκά. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 60 kWh και προσφέρει 625 χλμ αυτονομίας στον κύκλο WLTP (560 χλμ στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα 110 χλμ/ώρα), με την εταιρία να αναφέρει πως το αυτοκίνητο έχει κατανάλωση 10,5 kWh ανά 100 χλμ (με ταχύτητα τα 110 χλμ/ώρα).

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή:

Το Lightyear 2 θα κληρονομήσει όλες τις καινοτομίες του Lightyear 0 σε ένα κλάσμα της τιμής της αγοράς. Θα βασίζεται επίσης στον Ήλιο για επιπλέον αυτονομία και θα προσφέρει έως και 800 χλμ αυτονομίας σε πραγματικές συνθήκες.

Η εταιρία έχει λάβει ήδη περισσότερες από 40.000 κρατήσεις για το Lightyear 2 από ιδιώτες και πάνω από 20.000 προπαραγγελίες από εταιρίες στόλου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...