Aston Martin: Ο Vettel δεν θα αντικαταστήσει τον Stroll

Σχετικά άρθρα

Ανανέωση

H Aston Martin ανακοίνωσε πως ο Sebastian Vettel δεν θα επιστρέψει στην F1, μιας και αν δεν μπορέσει ο Stroll να συμμετάσχει στο πρώτο GP της σεζόν, σε αυτό του Μπαχρέιν, την θέση του θα την πάρει ο ο εφεδρικός οδηγός της, ο Felipe Drugovich.

Η ομάδα θα συνεχίσει να δίνει στον Lance κάθε ευκαιρία να αγωνιστεί, εν αναμονή της αποκατάστασης από τον τραυματισμό του. Αν δεν είναι ικανός να αγωνιστεί, τότε ο Felipe θα οδηγήσει το AMR23 μαζί με τον Fernando,

σημείωσε η Aston Martin στο tweet της.


Τρεις ημέρες πριν την έναρξη των μοναδικών δοκιμών πριν την έναρξη της φετινής σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1, η Aston Martin ανακοίνωσε ότι ο Lance Stroll δεν θα συμμετάσχει σε αυτές, καθώς ο Καναδός οδηγός τραυματίστηκε στον καρπό μετά από πτώση κατά την διάρκεια προπόνησης με ποδήλατο.

Κατά συνέπεια, η βρετανική ομάδα κάλεσε τον έναν από τους δύο εφεδρικούς οδηγούς της, τον Felipe Drugovich, και όχι τον Stoffel Vandoorne, καθώς ο τελευταίος βρίσκεται στο Cape Town για το E-Prix της Νότιας Αφρικής, του πρωταθλήματος της Formula E. To ερώτημα που γεννάτε τώρα είναι αν ο Stroll θα καταφέρει να αποθεραπευτεί πλήρως μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και θα ανοίξει επίσημα η αυλαία της φετινής σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1, στο GP του Μπαχρέιν.

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack, τόνισε ότι ο Stroll παραμένει η προτεραιότητα της ομάδας και θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει αν ο Καναδός θα είναι σε κατάσταση να οδηγήσει. Ωστόσο, ο Krack άφησε να εννοηθεί πως μια από τις επιλογές της ομάδας είναι και ο Sebastian Vettel, για να καλύψει το κενό του τραυματία Stroll για όσο χρειαστεί.

Παρόλα αυτά, ο Drugovich παραμένει η επικρατέστερη επιλογή για το Μπαχρέιν, εάν εν τέλει ο Stroll είναι ανέφικτο να οδηγήσει, κάτι που θα είναι και το πιο δίκαιο. Αν όμως, το πρόβλημα τραυματισμού του Stroll είναι μακροχρόνιο, υπάρχει περίπτωση η Aston Martin να ζητήσει από τον Sebastian Vettel να τον αντικαταστήσει για κάποιους αγώνες.

Ο Krack επιβεβαίωσε πως έχει μιλήσει με τον Vettel μετά το ατύχημα του Stroll, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε το κατά πόσο ο Γερμανός έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος teammate του, λέγοντας:

Είχα μερικά τηλεφωνήματα με τον Sebastian. Αλλά τηλεφωνήματα είχαμε και πέρυσι, αλλά και στο μέλλον. Δεν θα σας πω.

Ερωτώμενος για το σενάριο που ο τραυματισμός του Stroll μεταθέσει την επιστροφή του για μετά το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, ο Krack άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα για μια ενδεχόμενη κλήση στον Vettel, υπό το φως της αρκετής προετοιμασίας του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή, προσθέτοντας:

Όλα αυτά είναι πολύ, πολύ υποθετικά. Αρχικά, στόχος μας είναι να έχουμε τον Lance στο μονοθέσιο. Και ύστερα βλέπουμε, επειδή πρώτα έχουμε το Μπαχρέιν πριν συζητήσουμε για τη Τζέντα. Δεν έχουμε πάρει την τελική απόφαση. Αυτό είναι το ζήτημα. Μην ξεχνάτε ένα πράγμα. Είχε ένα πολύ, πολύ σαφές πλάνο στο μυαλό του (ο Vettel) σχετικά με την συνταξιοδότησή του. Και πρέπει να θυμάστε πως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να είναι σεβαστό. Θα δούμε, λοιπόν, τι θα συμβεί.

Μιλώντας για τον τραυματισμό του Stroll, ο Krack παραδέχτηκε πως η κατάσταση του παραμένει ασαφής, τονίζοντας:

Ειλικρινά, στη φάση αυτή δε γνωρίζω. Είναι προφανώς το πρωταρχικό μας πλάνο, θέλουμε να τον φέρουμε στο μονοθέσιο, αλλά πρέπει να περιμένουμε, να δούμε τι θα πει ο ίδιος και τι οι γιατροί για την κατάλληλη στιγμή επιστροφής. Υπάρχουν κάποιοι καθυστερήσεις που μπορούν να γίνουν προς τη FIA, και ύστερα θα σεβαστούμε το χρονοδιάγραμμα (για την ανακοίνωση του οδηγού στο Μπαχρέιν).

Θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση τις αμέσως επόμενες μέρες. Είναι σαν το ποδόσφαιρο, έχεις παίκτες με μικρούς τραυματισμούς, οι οποίοι είναι αβέβαιοι μέχρι τελευταία στιγμή. Στο τέλος αποφασίζεις εάν θα παίξουν ή όχι. Στο εναλλακτικό σχέδιο θα πρέπει να αποφασίσουμε. Έχουμε κάποια εναλλακτικά πλάνα, αλλά θα πρέπει να τα δούμε μόλις το αρχικό πλάνο δεν κατευοδωθεί. Είναι πολύ απλό. Μπορεί να οδηγήσει (ο Stroll) ή όχι;

Τέλος, από τον Krack επιβεβαιώθηκε πως ο Stroll δεν έχει βρεθεί στον προσομοιωτή της ομάδας στο Silverstone, ωστόσο θα επιχειρήσει να τον δοκιμάσει, το επόμενο διάστημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr