Το GR Yaris είναι ένα εξαιρετικό hot hatch, που αποδείχθηκε μια ακόμα εντυπωσιακή επιτυχία για την Toyota από τότε που παρουσιάστηκε το 2020. Όταν βγαίνει από το εργοστάσιο, ο 1,6-λίτρων 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας αποδίδει 268 ίππους και 370 Nm ροπής, καθιστώντας το ιαπωνικό μοντέλο εξαιρετικά δημοφιλές στη σημερινή αγορά, η οποία αποτελείται από ελάχιστες προτάσεις.

Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι ότι ο κινητήρας έχει μεγάλο tuning potential, και έχει αποτελέσει project για πολλούς βελτιώτες και “σκαλίσματα”.

Στο παραπάνω video έρχεται από το δυναμόμετρο της Biesse Racing, η οποία έχει έδρα το Bergamo της Ιταλίας και θα δεις ένα Toyota GR Yaris εξοπλισμένο με νέα “straight-pipe” εξάτμιση, με μονή απόληξη, νέο αγωνιστικό εγκέφαλο της Syvecs, ανθρακονημάτινο airbox της C-TECH, intercooler της Wagnertuning και anti-lag, με την απόδοση του να έχει φτάσει τα 350 άλογα.

Ωστόσο, αυτό που κάνει ιδιαίτερο αυτό το GR Yaris είναι ο εκκωφαντικός ήχος της εξάτμισης, με τη χροιά του να θυμίζει αυτή του αγωνιστικού GR Yaris που τρέχει στο WRC.