H Tesla ετοιμάζει νέο εργοστάσιο, αυτή τη φορά στο Μεξικό

Σχετικά άρθρα

Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Andres Manuel Lopez Obrador επιβεβαίωσε σήμερα Τρίτη αυτό που υπήρχε ως φήμη από τις αρχές του μήνα. Πιο συγκεκριμένα, η Tesla θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην πόλη Μοντερέι, η οποία βρίσκεται στα βόρεια της πολιτείας Νουέβο Λεόν.

Η συμφωνία μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και της μεξικανικής κυβέρνησης έρχεται μετά από πολλούς μήνες εικασιών και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Για να καταστεί αυτό πραγματικότητα, ο Elon Musk είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Andres Manuel Lopez Obrador, καθώς ο τελευταίος είχε ανησυχίες για τη λειψυδρία που πλήττει την περιοχή, θέλοντας αρχικά να μπλοκάρει τα σχέδια για το εργοστάσιο της Tesla.

Ο πρόεδρος του Μεξικού ήθελε η αμερικάνικη εταιρία να χτίσει το εργοστάσιο κοντά σε ένα νέο βιομηχανικό πάρκο και επιχειρηματικό κέντρο, περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Felipe Angeles (AIFA), στην Πόλη του Μεξικού.

Ωστόσο, οι ανησυχίες του προέδρου υπερκεράστηκαν μετά τις υποσχέσεις του Musk, o οποίος δέχτηκε τις προτάσεις της πολιτείας για να λυθεί το πρόβλημα, με την Tesla να δεσμεύεται να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο νερό σε όλη τη διαδικασία παραγωγής.

Σε δηλώσεις του, ο Andres Manuel Lopez Obrador τόνισε:

Ανταποκρίθηκε σε ότι συζητήσαμε, κατανοώντας τις ανησυχίες μας και αποδέχτηκε τις προτάσεις μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Elon Musk για τον σεβασμό, τη προσοχή και τη κατανόηση της σημασίας της αντιμετώπισης του προβλήματος της λειψυδρίας.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις και εκτός από δύο ανώτερα στελέχη της, απέλυσε 500 υπαλλήλους που εργάζονταν στο τμήμα των Superchargers ταχυφορτιστών της. Τα δύο...

Το Tesla Cybertruck αποκτά Off-Road Mode και κλείδωμα διαφορικών

Το Tesla Cybertruck κυκλοφόρησε πριν από περίπου πέντε μήνες, χωρίς να διαθέτει μερικά βασικά χαρακτηριστικά που θα περίμενες σε ένα σύγχρονο pickup. Αυτό θα...

Ένα Tesla Cybertruck σε ευρωπαϊκούς δρόμους

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Tesla ξεκίνησε τις πρώτες παραδόσεις του Cybertruck στην αγορά της Αμερικής στα τέλη του περασμένου έτους. Η αμερικάνικη εταιρία...