Ο Lewis Hamilton τερμάτισε σήμερα στην 5η θέση, 2 θέσεις μπροστά από τον George Russell και 51 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Max Verstappen, με τον Βρετανό να προτρέπει την Mercedes να φέρει τις αναβαθμίσεις που ετοιμάζει το συντομότερο δυνατό, εάν θέλουν να κλείσει το “τεράστιο” -όπως το χαρακτήρισε ο Hamilton- χάσμα που έχουν με την Red Bull. Όπως είπε:

Έδωσα τα πάντα. Γενικά είμαι ευχαριστημένος με τον αγώνα. Ήταν πολύ καλύτερος από τις κατατακτήριες και γενικά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Νόμιζα ότι η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά όσον αφορά τα pit stop, αλλά δυστυχώς το μονοθέσιο δεν είναι εκεί που θέλουμε αυτή τη στιγμή.

Απλώς μας λείπει η κάθετη δύναμη και πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να την αποκτήσουμε το συντομότερο δυνατό. Οτιδήποτε από την αεροδυναμική σήραγγα, το χρειαζόμαστε αύριο! Πρέπει πραγματικά να πιέσουμε όλοι μαζί για να προσπαθήσουμε να κλείσουμε αυτό το τεράστιο χάσμα.

Ο ρυθμός της Red Bull σήμερα ήταν προφανώς εκπληκτικός, πρέπει να ήταν τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο τον γύρο. Αλλά όσοι είναι γύρω μας [Ferrari, Aston Martin] νομίζω ότι θα μπορούσαμε να τους πιάσουμε κάποια στιγμή.

Ωστόσο ο 38χρονος 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα για να έχει διεκδικήσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Πραγματικά [απόλαυσα τη μάχη με τον Fernando]. Ως οδηγός, πάντα ελπίζεις να πας μπροστά, αλλά τουλάχιστον να δίνεις μάχες. Νομίζω ότι σήμερα ήταν μια πολύ πιο ευχάριστη μάχη που είχα εκεί έξω. Η εκκίνηση ήταν υπέροχη, κέρδισα μερικές θέσεις και πέρασα τον Fernando στη στροφή 4.

Τότε είχαμε αυτή τη μάχη και ήμουν επίσης κοντά με τη Ferrari σε κάποιο στάδιο, οπότε δεν θα μπορούσα να κάνω πολλά άλλα σήμερα. Μπορούμε να ρυθμίσουμε το αυτοκίνητο διαφορετικά; Γενικά απλώς του λείπει η απόδοση, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε αυτό.

Τέλος ο Hamilton, σε σχετική ερώτηση απάντησε πως δεν θα αποσυρθεί από την F1 μέχρι να κερδίσει το 8ο παγκόσμιο πρωτάθλημα.