Η Mercedes φέρεται να πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη μετά το κακό ξεκίνημά της, δίνοντας “τελεσίγραφο” στον τεχνικό διευθυντή της, Mike Elliott. Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, η Mercedes στη σύσκεψη συζήτησε τι μπορούν να κάνουν για να αλλάξουν το φετινό μονοθέσιο, με τον Elliott, ο οποίος επέβλεπε την ανάπτυξη της W14, να βρίσκεται υπό πίεση, μετά τη δημόσια κριτική του Lewis Hamilton.

Το φετινό μονοθέσιο της Mercedes ακολουθεί την Zero Sidepod φιλοσοφία που παρουσίασε πέρυσι η Mercedes, αλλά υστερεί σε παραγωγή κάθετης δύναμης και μηχανικής πρόσφυσης. Ο Toto Wolff έχει πει πως η Mercedes θα αλλάξει σχεδιασμό, με τον Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director της ομάδας, να λέει πως η Mercedes θα κάνει σημαντικές αλλαγές στο μονοθέσιο της, αλλά αυτές δεν μπορούν να γίνει εν μια νυκτί.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στην εβδομάδα κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα πως ο James Allison, τον άνθρωπο που αντικατέστησε ο Mike Elliott το 2021 στη θέση του τεχνικού διευθυντή της Mercedes, επιστρέφει στην ομάδα προκειμένου να λύσει τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν.