Διέρρευσαν φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής του EV9 , με το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Kia να μην διαφέρει σημαντικά από το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2021.

Το μοντέλο παραγωγής διαθέτει χειρολαβές στις πόρτες, όταν στο πρωτότυπο έλαμπαν δια την απουσία τους. Η έκδοση παραγωγής του EV9 είναι το πρώτο από τα 14 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα βγάλει στην αγορά η κορεάτικη μάρκα μέχρι το 2027. Η μπαταρία του θα προσφέρει αυτονομία έως και 540 χλμ. ανά φόρτιση, ενώ 6 λεπτά φόρτισης σε ταχυφορτιστή θα χαρίζουν αυτονομία 100 χλμ.

Τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε 5 δευτ. χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τους ηλεκτροκινητήρες που θα το κινούν. Ωστόσο, ξέρουμε ότι το EV9 θα δέχεται over-the-air αναβαθμίσεις, με τον ιδιοκτήτη να μπορεί να προσθέτει λειτουργίες λογισμικού στο αυτοκίνητό του μέσω των feature-on-demand (FoD) υπηρεσιών, αγοράζοντας τες μετά την αγορά του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που θα υιοθετήσει το AutoMode, μια προηγμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης σε τμήματα αυτοκινητόδρομων.