Η Toyota κυριάρχησε στον πρώτο αγώνα του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής (WEC), αφού κατάφερε να κάνει το 1-2 στον αγώνα 1.000 μιλίων στο Sebring.

1

Η τριάδα των Mike Conway, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez είδε πρώτη την καρό σημαία, με τους Sebastien Buemi, Brendon Hartley και Ryo Hirakawa με το δεύτερο Toyota GR010 Hybrid να τερματίζουν μόλις 2,168 δευτερόλεπτα πίσω τους.

Στο βάθρο ανέβηκε η Ferrari με το πλήρωμα των Antonio Fuoco, Miguel Molina και Nicklas Nielsen που είχαν πάρει την pole position. Η Ferrari έκανε λάθος στρατηγική, αποφασίζοντας να κάνει pit-stop κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας κατά την πρώτη ώρα του αγώνα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο που σε συνδυασμό με ποινές διέλευσης και μερικά ακόμη λάθη, είδε το 499P με αριθμό #50 να τερματίζει 2 γύρους πίσω από τα Toyota.

2

Ακολούθησε η Cadillac, οι δύο Porsche με αρκετά προβλήματα, με τα δύο αυτοκίνητα της Peugeot να έχουν προβλήματα στο κιβώτιο. Το ένα εγκατέλειψε, ενώ το άλλο τερμάτισε τελευταίο, 26 γύρους πίσω από τους νικητές.

Το δεύτερο αγωνιστικό της Ferrari είχε ατύχημα κατά την έκτη ώρα του αγώνα, και τερμάτισε 7ο στη κατηγορία του και 15ο στη γενική κατάταξη, 12 γύρους πίσω από τα δύο Toyota.

Στην LMP2 κατηγορία νικητές ήταν οι David Beckmann, Ye Yifei και Will Stevens με το Oreca 07 #48 της Hertz Team Jota, ενώ στην LMGTE AM κέρδισαν οι Ben Keating, Nicolas Varrone και Nick Catsburg με την Chevrolet Corvette C8.R #33.

Ο επόμενος αγώνας του WEC είναι ο 6ωρος του Πορτιμάο στις 14-16 Απριλίου.

3Τα αποτελέσματα