Ο αρχισχεδιαστής της VW λέει πως είναι είναι πιο δύσκολο να σχεδιάσεις ένα μικρό αυτοκίνητο παρά ένα hypercar

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του έτους η VW ανακοίνωσε πως ο Andreas Mindt, ο μέχρι τότε επικεφαλής σχεδιασμού της Bentley γίνεται ο επικεφαλής σχεδιασμού της. Ο Mindt ξεκίνησε την καριέρα του στο VW Group το 1996 και συμμετείχε στη διαδικασία σχεδιασμού του Tiguan πρώτης γενιάς και του Golf 7ης γενιάς. Εργάστηκε επίσης στα Audi A1, Q3, Q8 και E-Tron GT, καθώς και στο Bentley Hunaudieres concept του 1999.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Mindt είπε ότι ήταν “τόσο εύκολο” να σχεδιάσει την Bentley Batur σε αντίθεση με το Volkswagen ID 2.all concept, το πρώτο έργο του ως επικεφαλής σχεδιασμού της VW. Εξήγησε ότι ο σχεδιασμός του Batur που βασίζεται στην Continental GT ήταν εύκολος επειδή είναι ένα φαρδύ και χαμηλό αυτοκίνητο με μακρύ καπό.

Όπως δήλωσε:

Είναι σαν να κάνεις πέναλτι στο ποδόσφαιρο χωρίς τερματοφύλακα. Είναι εύκολο να το κάνεις. Πολλοί πιστεύουν ότι οι σχεδιαστές hypercars είναι ιδιοφυΐες, αλλά είναι τόσο εύκολο. Για να φτιάξεις ένα μικρό αυτοκίνητο όπως το ID. 2.all είναι πολύ δύσκολο και οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν αυτό.

Είναι πιο δύσκολο να το σχεδιάσεις. Όταν βλέπεις πράγματα όπως το Fiat Panda, αυτοί είναι οι ιδιοφυείς σχεδιαστές στα μάτια μου, όχι αυτοί που κάνουν hypercars. Δεν θέλω να βλάψω κανέναν, αλλά εγώ γνωρίζω και τις δύο πλευρές του.

Η ανάπτυξη ενός μικρού αυτοκινήτου αποτελεί πρόκληση το 2023 με τόσους πολλούς κανονισμούς ασφάλειας και οικονομίας καυσίμου, διατηρώντας παράλληλα την τιμή χαμηλή. Υπάρχουν επίσης τεράστιοι περιορισμοί στο packaging, αν και αυτό είναι μικρότερο πρόβλημα για το ID.2, καθώς αναπτύσσεται από την πρώτη μέρα ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό hatchback.

Για την Bentley Batur ή την Bugatti Chiron, όπου η τελική τιμή δεν είναι πραγματικά μια σημαντική ανησυχία για τους ιδιοκτήτες τους, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μεγαλύτερη ελευθερία να χρησιμοποιούν πιο προηγμένη τεχνολογία, χάρη στους γενναιόδωρους προϋπολογισμούς ανάπτυξης.

Πηγήtopgear.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...