Τα προγράμματα λειτουργίας του διαδόχου της Lamborghini Aventador

Σχετικά άρθρα

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του, η Lamborghini έδωσε στη δημοσιότητα πρόσθετες λεπτομέρειες για τον πολυαναμενόμενο διάδοχο της Aventador. Το plug-in υβριδικό supercar με κωδική ονομασία LB744 διαθέτει 4 προγράμματα οδήγησης, τα Citta (City) , Strada, Sport και Corsa, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει και ένα από τα τρία προγράμματα μετάδοσης κίνησης, τα Recharge, Hybrid και Performance. Συνολικά υπάρχουν 13 διαθέσιμες επιλογές προγραμμάτων.

Το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά, με το πρόγραμμα Strada να μειώνει την απόδοση του συνόλου στα 886 άλογα. Στην Sport λειτουργία το supercar θα παράγει 907 άλογα, ενώ στη λειτουργία Corsa θα αποδίδει όλη τη δύναμη των 1.015 ίππων. Στη λειτουργία Citta (City), η απόδοση μειώνεται στα μόλις 180 άλογα.

Το πρόγραμμα Recharge φορτίζει τη μπαταρία των 3,8 kWh σε 6 λεπτά, με τη μπαταρία να φορτίζει και μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά τη πέδηση.

Το υβριδικό σύστημα επέτρεψε στη Lamborghini να προσθέσει ηλεκτρικό torque vectoring στον μπροστινό άξονα e-axle. Σύμφωνα με την εταιρία, η επιβράδυνση του μπροστινού τροχού που βρίσκεται στο εσωτερικό μέρος μιας στροφής, κάνει το LB744 πιο ευέλικτο ενώ βελτιώνει τη σταθερότητα κατά την οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες/ Αυτή η τεχνολογία λειτουργεί χέρι-χέρι με τα συστήματα τετραδιεύθυνσης και ανάκτησης ενέργειας πέδησης.

Το αυτοκίνητο έχει ενεργή αεροδυναμική που αυξάνει την παραγώμενη κάθετη αεροδυναμική δύναμη κατά 66% και την απόδοση κατά 61%, σε καταστάσεις υψηλού φορτίου σε σύγκριση με το Aventador Ultimae, ειδικά χάρη στο μπροστινό splitter και τη σχεδίαση της οροφής που διοχετεύει τη ροή του αέρα στη πίσω αεροτομή. Η αεροδυναμική λειτουργεί σε συνέργεια με την ημι-ενεργή ανάρτηση ψαλιδιού.

Τα carbon κεραμικά φρένα αποτελούνται από δεκαπίστονες δαγκάνες μπροστά με δίσκους 410×38 χλστ και τετραπίστονες πίσω με δίσκους 390×32 χλστ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lamborghini Huracan STJ: The Last Dance

Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την Huracan STJ, με την ειδική αυτή έκδοση να βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μοντέλο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014,...

13χρονος κατέστρεψε μια Lamborghini Huracan

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου, μια Lamborghini Huracan Evo κατέληξε σε ένα χαντάκι στο Βανκούβερ και σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός ήταν...

Ο διάδοχος της Lamborghini Huracan θα ονομαστεί Temerario

Η Lamborghini προχώρησε στη κατοχύρωση του ονόματος Temerario, με το όνομα να αναμένεται να χρησιμοποιείται στο διάδοχο μοντέλο της Huracan. Το νέο ιταλικό supercar...