Το αεροδρόμιο Samedan (LSZS), γνωστό και ως αεροδρόμιο Engadin, είναι ένα περιφερειακό αεροδρόμιο στην κοιλάδα Engadin της Ελβετίας και βρίσκεται 5 χλμ. μακριά από το St. Moritz. Αναπόφευκτα αποτελεί το “σπίτι” της διεθνούς ιδιωτικής αεροπορίας για τις εκδηλώσεις της χειμερινής περιόδου που συμβαίνουν στην περιοχή, όπως το The ICE St. Moritz – International Concours of Elegance.

Ένα αριστούργημα της Bugatti ανέλαβε ανεπίσημα τον ρόλο του “follow me” οχήματος του αεροδρομίου, με τη συγκεκριμένη Centodieci να παρουσιάζεται στον κάτοχό της για πρώτη φορά ως μέρος μιας μοναδικής εμπειρίας της γαλλικής μάρκας για την παράδοση του αυτοκινήτου.

Το τελευταίο αυτοκίνητο κινείται στον διάδρομο απογείωσης/προσγείωσης, απελευθερώνοντας και τους 16 κυλίνδρους του εμβληματικού κινητήρα του, μπροστά από το ιδιωτικό αεροπλάνο του ιδιοκτήτη του, χαρίζοντας μας μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Η τιμή της κάθε Centodieci ήταν στα 8 εκατ. ευρώ (χωρίς φόρους κτλ), με το σχεδιασμό της Centodieci να αντλεί στοιχεία από όλες τις σύγχρονες δημιουργίες της Bugatti, αλλά περισσότερο από την EB110. Στο μπροστά μέρος το splitter και οι εισαγωγές αέρα μιμούνται αυτές της EB110, με το σήμα της εταιρίας να βρίσκεται πλέον όχι στη γρίλια, αλλά πάνω στο καπό.

Οι ζάντες είναι νέες, με τις μεσαίες κολώνες να μην έχουν πλέον το C σχεδιασμό, αλλά φέρουν πέντε στρόγγυλες εισαγωγές αέρα που τροφοδοτούν με αέρα τον κινητήρα. Στο πίσω μέρος υπάρχουν LED φωτιστικά σώματα με οκτώ στοιχεία, νέες τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων, τεράστια αεροτομή και μεγάλος διαχύτης.

Κίνηση παίρνει από τον W16 8,0-λίτρων κινητήρα με τέσσερα turbο, απόδοσης 1.600 ίππων στις 7.000 σ.α.λ, 100 περισσότερα από την Chiron. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 13,1 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 380 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Η δύναμη περνά σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, που διαθέτει και paddles πίσω από το τιμόνι. Το βάρος είναι μειωμένο κατά 20 κιλά, σε σχέση με την Chiron.