Η Tesla θέλει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την κινέζικη CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Ltd.). Η αμερικάνικη εταιρία συζήτησε με τον Λευκό Οίκο τα σχέδια της για το νέο εργοστάσιο, με την εταιρία να επιδιώκει μια συμφωνία παρόμοια με αυτή που ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο η Ford. Η Μπλε Οβάλ εταιρία θα κατασκευάσει μαζί με την CATL ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στο Μίσιγκαν.

Η Tesla βρίσκεται σε φάση επέκτασης, χρησιμοποιώντας 22 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να αυξήσει τον όγκο παραγωγής και να μειώσει το κόστος, καθώς αντιμετωπίζει ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό. Η CATL, η οποία κατασκευάζει LFP (lithium iron phosphate) μπαταρίες, που είναι φθηνότερες από τις μπαταρίες με βάση το νικέλιο, είναι το κλειδί για αυτό το σχέδιο.

Η Tesla σκέφτεται να κατασκευάσει το εργοστάσιο μπαταριών στο Τέξας για να προμηθεύσει με αυτές το εργοστάσιο συναρμολόγησης που έχει εκεί. Όπως και η δομή της συμφωνίας της Ford με την CATL, έτσι και η Tesla, θα κατασκευάζει τις κυψέλες μπαταριών χρησιμοποιώντας τη γνώση των στοιχείων μπαταρίας LFP και τις υπηρεσίες που παρέχονται από την CATL.