Στις 17 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του Volkswagen ID.7

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιο των ηλεκτρικών της μοντέλων στο 80% στην Ευρώπη έως το 2030, γι’αυτό και το ID.7 αποτελεί σημαντικό ορόσημο σε αυτή την πορεία, καθώς έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη πριν από το τέλος του 2023, για να ακολουθήσει η Κίνα και η Βόρεια Αμερική.

Η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση του έχει ξεκινήσει, καθώς η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου αμιγώς ηλεκτρικού sedan μοντέλου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Απριλίου. Επιπλέον, η γερμανική εταιρία έδωσε σήμερα κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση παραγωγής του ID.Aero, καθώς και μερικές φωτογραφίες από τις τελευταίες δοκιμές των καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Το fastback σεντάν μοντέλο βασίζεται στην MEB+ πλατφόρμα, με το μήκος του να φτάνει τα 4,94 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο τα 2.969 χλστ. Σύμφωνα με την VW, το ID.7 θα διαθέτει εξαιρετικά αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα είναι ο ισχυρότερος και με την υψηλότερη ροπή που έχει φορέσει ένα μοντέλο της ID οικογένειας της Volkswage, μέχρι στιγμής. Η μονάδα ισχύος έχει εσωτερική ονομασία APP550 και αναπτύχθηκε από την Volkswagen στο Κάσελ, εκεί όπου και παράγεται.

Ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, το μοντέλο θα προσφέρει αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα στον κύκλο δοκιμών WLTP, με δυνατότητα χρήσης ταχυφορτιστή έως 200 kW.

Η VW αναφέρει ότι το εσωτερικό του ID.7 είναι ευρύχωρο και υψηλής ποιότητας, που προσφέρει άφθονο χώρο τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα. Το ταμπλό και η κονσόλα έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως και το μέγεθος των κλασικών οργάνων έχει μειωθεί σημαντικά.

Όλες οι απαραίτητες τυπικές πληροφορίες και προειδοποιήσεις εμφανίζονται πίσω από το τιμόνι, ενώ ο οδηγός λαμβάνει άλλες σημαντικές πληροφορίες μέσω της οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας του head-up disply. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει η οθόνη του συστήματος Infotainment διάστασης 15″, με τη φιλοσοφία λειτουργίας της να έχει επανασχεδιαστεί εκ βάθρων, όπως για παράδειγμα η λειτουργία του κλιματισμού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Volvo συνεχίζει το teasing του EM90

Η Volvo συνεχίζει το teasing του EM90, του ηλεκτρικό MPV που θα παρουσιαστεί στις 12 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς premium της σουηδικής...

H Tesla ανανεώνει το Model Y στην Κίνα

H Tesla παρουσίασε σήμερα, 1η Οκτωβρίου, μια ελαφρώς ανανεωμένη έκδοση του Model Y στην Κίνα, εφαρμόζοντας αλλαγές τόσο στην εξωτερική εμφάνιση, όσο και το...

Η BYD έχει καταθέσει τις περισσότερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Η κινέζικη BYD είναι η ηλεκτρική εταιρία που έχει καταθέσει μέχρι σήμερα τις περισσότερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Συγκεκριμένα, η εταιρία έχει καταθέσει περίπου...

Η VW ακύρωσε την κατασκευή του νέου εργοστασίου της

Η Volkswagen έκανε γνωστό πως τελικά δεν θα κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο που θα συναρμολογούσε το Project Trinity. Αντ'αυτού επέλεξε το αυτοκίνητο να κατασκευάζεται...