Η Ford αποκαλύπτει την driftάδικη Mustang RTR των 1.318 ίππων

Σχετικά άρθρα

Η Ford αποκάλυψε πριν μερικούς μήνες την έβδομη γενιά της Mustang, με την εταιρία να ανακοινώνει παράλληλα τις αγωνιστικές δραστηριότητες με το νέο “pony” μοντέλο της. Μέσα σε αυτές είναι και το πρωτάθλημα Formula Drift, με την “Μπλε Οβάλ” εταιρία να μας δείχνει τώρα την driftάδικη Mustang RTR Spec 5-FD.

Το αγωνιστικό αναπτύχθηκε από τη Ford και την RTR και πίσω από το τιμόνι του θα βρεθεί ο -δύο φορές πρωταθλητής- Vaughn Gittin Jr., ο οποίος επιστρέφει στο bucket του μετά από ένα χρόνο παύσης. Ο επαγγελματίας drifter και ιδρυτής της RTR Vehicles έκανε γνωστό πως εργάστηκε στενά με τη Ford, ώστε να τελειοποιήσουν το νέο “ηλεκτρονικό φρένο drift”, με το οποίο εξοπλίζεται η Mustang που μπορείς να αγοράσεις από μια αντιπροσωπεία της Ford.

Πιο συγκεκριμένα, το “Electronic Drift Brake” εξελίχθηκε από τους μηχανικούς της Ford και τον Vaughn Gittin Jr. με τον Chelsea DeNofa. Αυτό διατίθεται ως έξτρα εξοπλισμός, μέρος του Performance Pack και για τις εκδόσεις κινητήρων της “πολιτικής” Mustang. Πρακτικά το “ηλεκτρονικό φρένο drift” μιμείται τη λειτουργία του υδραυλικού χειρόφρενου των drift αγωνιστικών, με τη Ford να αναφέρει ότι πολλαπλασιάζει επί 3 τη δύναμη πέδησης ενός συμβατικού μηχανικού χειρόφρενου.

Έτσι, σύμφωνα με τη Ford, ένας αρχάριος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό φρένο drift για να μάθει drifting και αργότερα να αλλάξει τις ρυθμίσεις του συστήματος για να τις χρησιμοποιήσει σε αγώνες μόνο σε πίστα.

H Mustang RTR Spec 5-FD βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής, αλλά -όπως είναι φυσικό- φέρει πολλές τροποποιήσεις, για να μετατραπεί σε αγωνιστικό. Εντυπωσιακό είναι το bodykit της, το οποίο ξεχωρίζει από τα φαρδιά φτερά, τους μυώδεις προφυλακτήρες και τις αεροδυναμικές ποδιές.

Το γαλάζιο χρώμα του livery αντλεί έμπνευση από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb και συνδυάζεται με πράσινες λεπτομέρειες. Μηχανικά, ο κινητήρας του αγωνιστικού αποδίδει 1.318 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...