Μόλις το 10% των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα πληρούν το πρότυπο Euro 7 το 2035

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), μόνο το 10% των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα πληρούν το πρότυπο Euro 7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2035.

Το πρότυπο Euro 7 που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2022, περιλαμβάνει ένα σύνολο κανόνων για την υποστήριξη ενός πιο πράσινου και υγιούς μέλλοντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί οι κανόνες θα διασφαλίσουν ότι τα αυτοκίνητα θα είναι πιο καθαρά, σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης και θα αντικατοπτρίζουν καλύτερα την κατάσταση σε πόλεις όπου τα προβλήματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι μεγαλύτερα.

Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη επισημαίνει ότι το πρότυπο Euro 7 θα παρέχει μόνο μείωση 4% στις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) όταν θα αρχίσουν να ισχύουν από το 2026 ή 2027 και μετά, ενώ τα περιβαλλοντικά οφέλη θα λιγοστά. Όμως το σίγουρο είναι ότι θα ανεβάσουν την τιμή των αυτοκινήτων δημιουργώντας οικονομικά εμπόδια τόσο στους καταναλωτές όσο και στους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Το Euro 7 θα ασκήσει πρόσθετη οικονομική πίεση στους καταναλωτές και μεγαλύτερα ποσά επενδύσεων για τους κατασκευαστές, με τη μέση τιμή αύξησης των αυτοκινήτων να είναι περίπου 2.000 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...