O Steiner απαντά στον Wolff: Δεν με νοιάζει αν σε κάποιον δεν αρέσει αυτό που κάνω

Σχετικά άρθρα

Πριν από δύο εβδομάδες ο Toto Wolff είπε πως ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner “δεν θα τολμούσε να φερθεί έτσι” στον Mick Schumacher, αν ήταν παρών ο θρυλικός πατέρας του.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Guenther Steiner απάντησε στη κριτική του Wolff, λέγοντας:

Αυτό που έχω να πω είναι ότι αν ο πατέρας μου ήταν κοντά στον Toto δεν θα έλεγε αυτά που είπε.

Ο Steiner επέμεινε ότι ο Mick Schumacher είχε δίκαιη μεταχείριση κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Haas, συμπληρώνοντας ότι η οικογένεια Schumacher προκάλεσε τελικά “διχασμό” μεταξύ των δύο πλευρών.

Νομίζω ότι προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση για να κρατήσουν τον Mick και να κατηγορήσουν όλη την ομάδα και δεν νομίζω ότι αυτό ήταν καλό για τον Mick.

Στο τέλος, δεν προσπάθησαν ενεργά να μας χωρίσουν, αλλά αυτό ακριβώς έκαναν. Νομίζω ότι δεν αισθανόταν καλά όταν άκουγε τα πράγματα που έλεγαν για μένα και εγώ δεν αισθανόμουν καλά ακούγοντας ότι έλεγαν από τη μεριά τους. Στο τέλος, προσπάθησαν να μας διχάσουν.

Αυτό δεν είναι καλό για τον Mick, ακόμα κι αν προσπαθούν να το κάνουν αυτό γιατί στο τέλος η ομάδα αποφασίζει ποιος θα οδηγήσει το αυτοκίνητο και όχι ο οδηγός ποιο αυτοκίνητο θα οδηγεί. Δεν έχει νόημα να στενοχωρείς μια ομάδα για έναν οδηγό γιατί θέλεις να πεις ο Guenther δεν φρόντιζε αρκετά τον Mick και το πώς κάνω τα πράγματα.

Στο τέλος, [ο Mick] σκόραρε πόντους. Κανείς δεν είπε πως αυτό οφείλεται στο ότι ο Guenther διαχειρίστηκε έτσι τον Mick, κανείς δεν ήρθε με αυτό και δεν το περιμένω όπως δεν περιμένω να κατηγορηθώ αν τρακάρει. Ο οδηγός πρέπει να το κάνει, να παίρνει βαθμούς και να μην τρακάρει.

Η ευθύνη της ομάδας είναι να δώσει στον οδηγό το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορεί και πάντα το κάναμε αυτό, και να είναι δίκαιη και στους δύο οδηγούς ώστε και οι δύο να έχουν το ίδιο επιπέδου αυτοκίνητο. Αυτό το κάναμε πάντα.

Και αν δεν το κάναμε αυτό, τότε εξηγήσαμε, για παράδειγμα, ότι υπήρχε μόνο ένα ανταλλακτικό διαθέσιμο και πρέπει να το μοιραστούν και οι δύο πιλότοι. Ήμασταν πολύ ανοιχτοί σε αυτό, δεν κρύβαμε τίποτα και δεν δίναμε πλεονέκτημα στον έναν ή στον άλλον οδηγό επειδή αυτό είναι η αρχή της ζωής μου, πρέπει να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους με δικαιοσύνη για να βγάλεις το καλύτερο από αυτούς.

Στο τέλος, ποιος θέλει οι οδηγοί να έχουν την καλύτερη απόδοση; Εγώ και η ομάδα, οπότε γιατί να προσπαθήσω να σαμποτάρω κάποιον από τους οδηγούς μας; Στο τέλος, αυτό είναι μέρος της ζωής του επικεφαλής μιας ομάδας και σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσει αυτό που κάνεις. Δεν με νοιάζει πραγματικά αν σε κάποιον δεν αρέσει αυτό που κάνω. Απλώς πες το, δεν κάνει τίποτα, δεν θα αλλάξω γιατί δεν νιώθω ότι χρειάζεται να αλλάξω εξαιτίας κάποιου που δεν έχει βρεθεί μέσα στην ομάδα.

Εν μέσω αναφορών ότι ο Steiner και Schumacher έχουν τσακωθεί, ο Steiner αποκάλυψε ότι είχε μόνο σύντομη επαφή με τον Schumacher, μετά τον “χωρισμό τους” στα τέλη του 2022.

Δεν έχω δει τον Mick ακόμα φέτος. Νομίζω ότι τον είδα στις δοκιμές και του είπα γεια, αλλά από τότε δεν τον είδα γιατί τώρα βρίσκεται στην άλλη πλευρά του grid όπου βρίσκονται οι πρωταθλητές.

Δεν τον συνάντησα στους τρεις αγώνες μέχρι τώρα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ένα γεια, δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει, αλλά νομίζω ότι όλοι έχουμε μεγαλώσει.

Στο τέλος, είχαμε δύο χρόνια μαζί, προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι, δώσαμε στον Mick μια ευκαιρία που νομίζω πως πρέπει να γίνει σεβαστή. Η Haas F1 του έδωσε την ευκαιρία και όλοι πρέπει να προχωρήσουμε.

Η Formula 1 είναι ένα πολύ μικρή τσίρκο, οπότε δεν έχει νόημα να τσακωθείς ή να μην πεις γεια σε κανέναν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα