Παρότι έχουν διαρρεύσει εδώ και αρκετές ημέρες φωτογραφίες του νέου Cooper, η MINI έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών με το μοντέλο να είναι καμουφλαρισμένο.

Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο σε δύο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, με 184 και 218 άλογα, ενώ φημολογείται πως θα υπάρχει και μια ισχυρότερη JWC έκδοση με 250 άλογα.

Θα υπάρχουν δύο διαθέσιμες μπαταρίες, 40,7 kWh και 54,2 kWh, που προσφέρουν αυτονομία μεταξύ 300 – 400 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Το μήκος του νέου MINI Cooper ανέρχεται στα 3,8 μέτρα.

Το νέο Cooper θα βασίζεται στην FAAR πλατφόρμα της BMW που χρησιμοποιούν τα 1-Series, 2-Series Active Tourer, X1 και X2, με την 4η γενιά του μοντέλου να είναι μικρότερη σε μέγεθος και να προσφέρεται επίσης τόσο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όσο και ως plug-in υβριδικό.

Στο εσωτερικό υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, με τη νέα γενιά του Mini να μην διαθέτει πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, παρά μόνο head-up display, καθώς στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια πολύ μεγάλη στρογγυλή οθόνη.

Εκεί, εκτός από το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, θα εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες για την κίνηση του αυτοκινήτου.

Το νέο Cooper θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία από τον Νοέμβριο του 2023, μαζί με το νέο Countryman.