Ο Ian Callum teasάρει την Shooting Brake έκδοση της Aston Martin Vanquish 25

Σχετικά άρθρα

Τον Ιούνιο του 2019 ο Ian Callum αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή σχεδίασης της Jaguar, μετά από 20 χρόνια γεμάτης καριέρας, για να κάνει γνωστό λίγες εβδομάδες αργότερα ότι ανοίγει το δικό του σχεδιαστικό γραφείο, με όνομα CALLUM.

Πρώτο project αυτού ήταν η Vanquish 25, η οποία βασίζεται στην Aston Martin Vanquish του 2001, με τη σύγχρονη έκδοση του βρετανικού αυτοκινήτου να φέρει μια σειρά από αισθητικές και μηχανικές επεμβάσεις. Το αυτοκίνητο βγήκε σε περιορισμένη παραγωγή 25 μονάδων, με τιμή 550.000 λιρών (σχεδόν 600.000 ευρώ).

Ερχόμενοι στο σήμερα, ο Ian Callum έδωσε στη δημοσιότητα μια rendering φωτογραφία της shooting brake έκδοσης του προαναφερθέντος μοντέλου, την οποία ονομάζει Aston Martin Vanquish Shooting Brake, με σκοπό να βγει στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τον Callum οι αλλαγές του είναι αρκετές και παρόμοιες με αυτές που θα έκανε αν έφτιαχνε το facelift του μοντέλου, καθώς υπήρχαν ορισμένα στοιχεία που πάντα ήθελε να “διορθώσει”. Ο Βρετανός προσθέτει ότι δεν κάνει μόνο κάποιες οπτικές βελτιώσεις στη Vanquish, καθώς το αυτοκίνητο αποσυναρμολογείται πλήρως και ξαναχτίζεται από το μηδέν με νέα υλικά, νέες τεχνολογίες και φρέσκια έμπνευση. Η διαδικασία θα γίνεται στο workshop του Callum στο Warwick και θα περιλαμβάνει λεπτές και σημαντικές αλλαγές, τόσο στην επιφάνεια όσο και κάτω από αυτή.

Αν βγει στην παραγωγή η Aston Martin Vanquish Shooting Brake, μηχανικά δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την coupe έκδοση και έτσι ο 5,9-λίτρων ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας θα φέρει νέο software, hardware και εξάτμιση, που αυξάνουν την απόδοση του κατά 60 άλογα, στα 580. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο της Vanquish, αλλά πλέον διαθέτει νέο μετατροπέα ροπής, που το κάνει ταχύτερο στις αλλαγές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...