Η Ιταλία, η Γαλλία και 7 ακόμη χώρες απειλούν πως θα μπλοκάρουν το Euro 7

Σχετικά άρθρα

O Matteo Salvini, υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας δήλωσε πως η Ιταλία και οι σύμμαχοί της στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να μπλοκάρουν τους κανονισμούς του Euro 7 που αυστηροποιεί τα όρια εκπομπών ρύπων των οχημάτων.

Οι χώρες της ΕΕ και οι νομοθέτες πρόκειται να διαπραγματευτούν φέτος την προτεινόμενη νομοθεσία, η οποία έχει σχεδιαστεί για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται για αυτοκίνητα και βαν από τον Ιούλιο του 2025 και για λεωφορεία και φορτηγά δύο χρόνια αργότερα.

Ο προτεινόμενος κανονισμός για το Euro 7 ήταν προφανώς λανθασμένος και δεν ήταν καν χρήσιμος από περιβαλλοντική άποψη,

δήλωσε ο Salvini, ηγέτης του κόμματος της Λέγκας του Βορρά, ο οποίος συμμετέχει στην ιταλική δεξιά κυβέρνηση.

Η Ιταλία μαζί με την Γαλλία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία και την Ουγγαρία, έχει τους αριθμούς για να εμποδίσει αυτό το άλμα στο σκοτάδι.

Τώρα είμαστε μια μειοψηφία, θέλουμε να γίνουμε η πλειοψηφία.

πρόσθεσε ο Salvini.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αντεπιτίθενται στους προτεινόμενους κανονισμούς εκπομπών, υποστηρίζοντας πως είναι πολύ δαπανηροί, βιαστικοί και περιττοί. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι χρειάζονται για να μειωθούν οι επιβλαβείς εκπομπές και να αποτραπεί η επανάληψη ενός σκανδάλου Dieselgate.

περιλαμβάνει ένα σύνολο κανόνων για την υποστήριξη ενός πιο πράσινου και υγιούς μέλλοντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί οι κανόνες θα διασφαλίσουν ότι τα αυτοκίνητα θα είναι πιο καθαρά, σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης και θα αντικατοπτρίζουν καλύτερα την κατάσταση σε πόλεις όπου τα προβλήματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι μεγαλύτερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...