Επί του παρόντος η Toyota προσφέρει δύο coupe μοντέλα, τα GR86 και Supra και ο Koji Sato, ο νέος CEO της ιαπωνικής εταιρίας, στο περιθώριο μιας εκδήλωσης εξέφρασε την επιθυμία του να αναβιώσει το Celica, παραδεχόμενος πως έχει μεγάλο πάθος για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το εάν το νέο Celica θα διαθέτει κινητήρα βενζίνης, θα είναι υβριδικό ή θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό παραμένει άγνωστο για την ώρα.

Παράλληλα ο Sato μίλησε για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης, όπως και για τα συνθετικά καύσιμα. Για τις πρώτες είπε πως η αντοχή των solid-state μπαταριών παραμένει “τεράστια πρόκληση”, αλλά παραμένει αισιόδοξος λέγοντας:

Εάν ξεπεράσουμε αυτό το σημείο, η ενεργειακή απόδοση θα είναι πραγματική φανταστική. Είμαστε κοντά σε αυτό, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα λίγο χρόνο.

Σε ότι αφορά τα συνθετικά καύσιμα, είπε πως και αυτά χρειάζονται χρόνο για να εξελιχθούν, αναφέροντας ότι η ενέργεια που απαιτείται για τη δημιουργία συνθετικών καυσίμων εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή και μόνο η περαιτέρω τεχνολογική πρόοδος θα τα καταστήσει εφικτά για μαζική παραγωγή.