Μάθε για την Lamborghini Diablo SV Roadster που δεν ήξερες ότι υπήρχε

Σχετικά άρθρα

Η Diablo αποτέλεσε αφίσα σε πολλά δωμάτια την δεκαετία του ’90 καθώς πολλοί, μαζί και εγώ, την θεωρούν ως την τελευταία αληθινή Lamborghini. Πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, σχήμα από άλλον πλανήτη και ένας κινητήρας πραγματικό θηρίο, ειδικά για την εποχή που βγήκε, ήταν μερικά χαρακτηριστικά που την έκαναν να ριζώσει στα όνειρα πολλών.

Τον Σεπτέμβριο του 1998 η Lamborghini πέρασε στα χέρια του Volkswagen Group, μέσω της Audi, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών της πρώτης, και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ένα από τα πρώτα “νέα” μοντέλα που ήταν στα σκαριά να βγει από την Sant’Agata μετά την εξαγορά της από τη γερμανική εταιρία ήταν η SV έκδοση της Diablo Roadster. H Diablo SV Roadster επρόκειτο να είχε χαμηλότερη τιμή από την Diablo VT Roadster, όπως ακριβώς η Diablo SV ήταν η “λιγότερο ακριβή” Diablo της τότε γκάμας. Αυτό σημαίνει ότι η Diablo SV Roadster θα τοποθετούνταν μεταξύ της Diablo SV και της Diablo VT, αφού για κάποιο περίεργο λόγο η “απλή” πισωκίνητη Diablo είχε καταργηθεί για το έτος παραγωγής του 1999.

Η Diablo SV Roadster ήταν ακριβώς όπως η κλειστή, μια απογυμνωμένη έκδοση της VT Roadster, με απλοποιημένη γεωμετρία της ανάρτησης, αλλά η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση εξακολουθούσε να ήταν διαθέσιμη προαιρετικά. Επίσης, η πίσω αεροτομή δεν ήταν στάνταρ και παρέμενε μια αρκετά ακριβή επιλογή, διαθέσιμη είτε στο χρώμα του αμαξώματος, είτε σε εκτεθειμένο carbon.

H Diablo SV Roadster παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης του 1998, αλλά λίγο μετά την παρουσίαση της η διοίκηση της Audi αποφάσισε να μην την βγάλει στην παραγωγή, παρότι υπήρχαν ήδη αρκετές παραγγελίες από τον εισαγωγέα της εταιρίας στις ΗΠΑ.

Η Diablo SV Roadster δεν μπήκε ποτέ σε μαζική παραγωγή, καθώς ακυρώθηκαν όλες οι εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς. Ωστόσο, το εργοστάσιο κατασκεύασε μερικά πρωτότυπα, ακόμη και με τους επανασχεδιασμένους προβολείς του 1999, χωρίς τα pop-up φωτιστικά σώματα.

Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι μόνο 6 Diablo SV Roadster βγήκαν από το εργοστάσιο, εκ των οποίων δύο ήταν δεξιοτίμονα, ενώ το ένα από αυτά υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Οι Diablo SV Roadster βασίστηκαν σε μοντέλα προδιαγραφών του 1999, και μόνο μια πορτοκαλί και η εικονιζόμενη κίτρινη ήταν μοντέλα του 1998, με την τελευταία να πωλείται από τον οίκο Sotheby’s.

Ο εισαγωγέας της Lamborghini στην Αμερική, όμως, κατασκεύασε ο ίδιος μερικές SV Roadster στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνοντας ακριβώς αυτό που θα έκανε το εργοστάσιο.

Πιο συγκεκριμένα, αφαιρέστε τον μπροστινό άξονα μετάδοσης κίνησης, το μπροστινό διαφορικό και τα εμπρός ημιαξόνια, ελαφρύνοντας μια Diablo VT Roadster κατά περίπου 115 κιλά φτάνοντας τα 1.530 κιλά, και σύμφωνα με τους ανθρώπους που οδήγησαν αυτές τις τροποποιημένες Diablo VT Roadster, η Diablo SV Roadster ήταν πραγματικά διασκεδαστική στην οδήγηση.

Μηχανικά, κάτω από το καπό βρισκόταν ο υπέροχος 5,7-λίτρων V12 κινητήρας με 530 ίππους στις 7.100 σ.α.λ. και 605 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ., ο οποίος συνδυαζόταν με ένα πιο θορυβώδες σύστημα εξάτμισης και χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειαζόταν 3,8 δευτ., με την τελική να αγγίζει τα 335 χλμ/ώρα.

Πηγήsothebys

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lamborghini Huracan STJ: The Last Dance

Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την Huracan STJ, με την ειδική αυτή έκδοση να βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μοντέλο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014,...

13χρονος κατέστρεψε μια Lamborghini Huracan

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου, μια Lamborghini Huracan Evo κατέληξε σε ένα χαντάκι στο Βανκούβερ και σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός ήταν...

Ο διάδοχος της Lamborghini Huracan θα ονομαστεί Temerario

Η Lamborghini προχώρησε στη κατοχύρωση του ονόματος Temerario, με το όνομα να αναμένεται να χρησιμοποιείται στο διάδοχο μοντέλο της Huracan. Το νέο ιταλικό supercar...

Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Lamborghini

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες από την τελευταία ανανέωση η Lamborghini παρουσίασε σήμερα τη νέα εμφάνιση του ιστορικό της λογοτύπου. Η ανανέωση είναι σύμφωνη...