Ford: Τα ηλεκτρικά θα είναι ακριβότερα από τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτ. καύσης τουλάχιστον μέχρι το 2030

Σχετικά άρθρα

Ο Jim Farley, ο CEO της Μπλε Οβάλ εταιρία, εκτιμά πως το κόστος κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μειωθεί στο επίπεδο των αυτοκινήτων που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης μετά το 2030, όταν η διαδικασία κατασκευής τους γίνει απλούστερη και απαιτούνται λιγότερα ανταλλακτικά και λιγότεροι εργάτες.

Όπως είπε ο Farley, για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παραμείνουν πιο δαπανηρά από τα αντίστοιχα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως ότου τα μοντέλα δεύτερης και τρίτης γενιάς τεθούν σε παραγωγή αργότερα αυτή τη δεκαετία. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν το ίδιο με τα συμβατικά το 2025.

Μεταξύ 2030 και 2035, πρόσθεσε ο Farley, μεγάλο μέρος της εξοικονόμησης κόστους για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα προέλθει από το “δραματικά χαμηλότερο εργατικό περιεχόμενο”, επειδή τα αυτοκίνητα θα είναι πιο απλά στην κατασκευή, με λιγότερα εξαρτήματα και θα εφοδιάζονται με μικρότερες μπαταρίες που θα χρησιμοποιούν φθηνότερα υλικά.

Προέβλεψε επίσης ότι ο κλάδος θα μπορούσε να έχει μικρότερα κόστη διανομής, πουλώντας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσω διαδικτύου, καθώς και υψηλότερα έσοδα από νέες ψηφιακές υπηρεσίες που βασίζονται σε λογισμικό. Ο Farley είπε ότι η επιχείρηση υπηρεσιών λογισμικού της Ford έχει σήμερα 600.000 συνδρομητές, τρεις φορές περισσότερους συγκριτικά με έναν χρόνο πριν.

Ανάμεσά τους υπάρχουν 200.000 πελάτες λιανικής που πληρώνουν για το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού Blue Cruise και 400.000 εμπορικούς πελάτες Ford Pro που πληρώνουν για μια σειρά υπηρεσιών, όπως διαχείριση στόλου, φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δυναμική δρομολόγηση και άλλα.

Καθώς η εταιρεία επεκτείνει την ικανότητά της να συλλέγει δεδομένα από τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς, η Ford θα μπορούσε να ακολουθήσει άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla και της General Motors, προσφέροντας η ίδια πακέτα ασφάλισης.

Τέλος, ο Farley προέβλεψε πως η συνεργασία είναι το κλειδί σε ολόκληρη της αυτοκινητοβιομηχανία, λέγοντας πως πρέπει να επιταχυνθούν οι συνεργασίες ανάμεσα στις εταιρίες όσο προχωράμε σε ένα κόσμο που θα αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα την πρόσφατη συμφωνία της Ford με την Tesla, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της πρώτης να μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο Supercharger ταχυφορτιστών της Tesla.

“Η συνεργασία είναι απαραίτητη”, είπε, ειδικά για εταιρείες που μπορεί να μην έχουν τους πόρους να δημιουργήσουν ένα πλήρες οικοσύστημα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...