Επίσημο: Lexus LBX

Σχετικά άρθρα

H Lexus αποκάλυψε σήμερα το LBX, το νέο της μικρό crossover που αποτελεί την πολυτελή έκδοση του Toyota Yaris Cross. Τοποθετείται κάτω από το Lexus UX και βασίζεται στην GA-B πλατφόρμα, έχοντας μήκος 4,19 μέτρων, πλάτος 1,825 μέτρων, ύψος 1,545 μέτρων και μεταξόνιο 2,58 μέτρων.

Φορά ζάντες 18″ στον βασικό εξοπλισμό και ζυγίζει 1.280 κιλά. Κίνηση παίρνει από τον υβριδικό τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που παράγει 136 άλογα με 185 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με CVT κιβώτιο που στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 9,2 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 750 κιλών. Η μπροστινή ανάρτηση διαθέτει γόνατα MacPherson, ενώ η πίσω στις προσθιοκίνητες εκδόσεις φέρει ημιάκαμπτο άξονα, με το τετρακίνητο LBX να διαθέτει διάταξη με διπλά ψαλίδια.

Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 332 λίτρα -στην προσθοκίνητη έκδοση- και για να διατηρηθεί το βάρος χαμηλά, το καπό είναι από αλουμίνιο, ενώ οι θόλοι των τροχών, τα μαρσπιέ και τα κάτω τμήματα θυρών από χυτή ρητίνη. Στις κεντρικές κολόνες και στην ενίσχυση του προφυλακτήρα χρησιμοποιούνται ισχυρά αλλά ελαφριά υλικά που έχουν υποστεί θερμική σκλήρυνση.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, προαιρετική head-up οθόνη και οθόνη αφής 9,8″. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζει ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto και υπάρχει διαθέσιμο και ένα ηχοσύστημα της Mark Levinson με 13 ηχεία και subwoofer.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τις αρχές του 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr