Η Aston Martin Bulldog κατάφερε να πιάσει 330 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Στην δεκαετία του 1970, η Aston Martin είχε παρουσιάσει το Bulldog concept, ένα πρωτότυπο που έφερε την υπογραφή του σχεδιαστή William Towns, ο οποίος είχε σχεδιάσει και την πρώτη DBS την δεκαετία του 1960, αλλά και το Lagonda Series 2.

Το Bulldog αρχικά είχε προγραμματιστεί να περάσει σε περιορισμένη παραγωγή 25 αυτοκινήτων, αλλά λόγω της υψηλής τιμής του, που θα ξεπερνούσε το 1 εκατ. λίρες εκείνη την εποχή, τελικά δεν είδες το φως της παραγωγής.

Στόχος της Aston Martin ήταν το μοντέλο της να γίνει το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα μπορούσε να πιάσει ταχύτητες μεγαλύτερες των 200 μιλίων/ώρα, συγκεκριμένα μέχρι τα 237 μίλια/ώρα (381 χλμ/ώρα). Το 1981 έγινε η δοκιμή, αλλά το αυτοκίνητο κατάφερε να πιάσει τα 307 χλμ/ώρα (191 μίλια/ώρα).

Στις αρχές του 2020, η Classic Motor Cars από το Bridgnorth της Αγγλίας ανακοίνωσε πως θα προσπαθήσει ξανά να πιάσει τον στόχο των 200+ μιλίων/ώρα (322 χλμ/ώρα). Για να το καταφέρει αυτό, είχε κάνει γνωστό ότι θα χρειαστεί 18 μήνες εργασιών για την πλήρη ανακατασκευή του αυτοκινήτου ώστε αυτό να έρθει στην αρχική του κατάσταση.

H ανακατασκευή ολοκληρώθηκε πέρσι και το Bulldog κέρδισε το διάσημο βραβείο Coppa d’Ora στο Concorso d’Eleganza της Villa d’Este του 2022 για την δουλειά που έγινε. Το επόμενο σχέδιο για το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο ήταν να προσπαθήσει να πιάσει τα 200 μίλια/ώρα, κάτι που κατάφερε σήμερα 6 Ιουνίου σε μια πρώην βάση του ΝΑΤΟ στη Σκωτία.

Πιο συγκεκριμένα, ο τρεις φορές νικητής του Le Mans, Darren Turner, κατάφερε να πιάσει ταχύτητα 205,4 μιλίων/ώρα (330,55 χλμ/ώρα) στην ευθεία του αεροδρομίου Machrihanish στο Campbeltown. Μηχανικά, το αυτοκίνητο φορά έναν 5,3-λίτρων V8 κινητήρα, με δύο turbo της Garrett, που αποδίδει 700 άλογα με 678 Nm ροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BMW teasάρει τη νέα X2

Πλησιάζει η στιγμή που η BMW θα αποκαλύψει τη νέα -δεύτερη- γενιά της X2, και σήμερα η γερμανική εταιρία έδωσε ένα teaser video που...

Η Aston Martin Valhalla έχει τεχνολογία από την Formula 1

Η Aston Martin έκανε γνωστό πως ξεκινά την επόμενη φάση ανάπτυξης της Valhalla που θα φέρει τεχνολογία προερχόμενη από την Formula 1. Το πρώτο...

Χάζεψε τη μοναδική Koenigsegg One:1 με εκτεθειμένο carbon σώμα

Η Koenigsegg κατασκεύασε μόλις επτά One:1, με την πρώτη να αποτελεί το λειτουργικό πρωτότυπο του μοντέλου και να το κρατά στις εγκαταστάσεις στο Angelholm της Σουηδίας. Οι...