Με ήπιο υβριδικό πετρελαιοκινητήρα το Toyota Hilux

Σχετικά άρθρα

Η Toyota Αυστραλίας επιβεβαίωσε επίσημα ότι o υπάρχον turbodiesel κινητήρας της τρέχουσας γενιάς του Hilux θα αποκτήσει μια ήπια υβριδική επιλογή, η οποία θα γίνει διαθέσιμη στη χώρα της Ωκεανίας από το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του Hilux υπάρχει σήμερα o 2,8-λίτρων πετρελαιοκινητήρας, που αποδίδει 204 ίππους και 500 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με σύστημα start/stop και εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η ιαπωνική εταιρία θα αναβαθμίσει τον εν λόγω τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα, προσθέτοντας ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt, με αποτέλεσμα την βελτίωση της οικονομίας καυσίμου κατά 10%. Ο κινητήρας θα συνεργάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια και μια μπαταρία 48 Volt, ενώ η ισχύς θα μεταδίδεται στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Η Toyota δεν αποκάλυψε επιπλέον πληροφορίες για τις τεχνικές προδιαγραφές του συνόλου, αλλά υποσχέθηκε ότι αυτό θα προσφέρει βελτιωμένη απόδοση εντός και εκτός δρόμου, κάτι που ίσως υπονοεί μια ελαφρά αύξηση στην ισχύ και τη ροπή. Ωστόσο, το Hilux mHEV θα έχει βελτιωμένο NVH.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ετοιμάζει το GR Starlet

Η Toyota φημολογείται πως αναπτύσσει τη νέα γενιά του Starlet, με το hatchback μοντέλο να βασίζεται στην DNGA πλατφόρμα της Daihatsu και να κυκλοφορεί...