Επίσημο: MG4 XPower με 435 ίππους, ένα “προσιτό” ηλεκτρικό hot hatch

Σχετικά άρθρα

Στις 30 Ιουνίου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση για το λανσάρισμα της MG στην ελληνική αγορά, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς υπήρξε καθυστέρηση στην έγκριση τύπου των αυτοκινήτων που θα έρχονταν για την παρουσίαση, με την δημοσιογραφική παρουσίαση να μετατίθεται τώρα για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αφήνοντας αυτό στην άκρη, η MG βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, καθώς η κινέζικη μητρική εταιρία -SAIC- επενδύει πολλά στην μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση. Κύριο χαρακτηριστικό των μοντέλων της MG είναι το value-for-money, με το αμιγώς ηλεκτρικό MG4 να ξεκινά από τις 27.000 λίρες (31.700 ευρώ) στην Αγγλία, όντας μία προσιτή και ποιοτική πρόταση.

Θέλοντας να εμπλουτίσει τη γκάμα του μοντέλου, η MG παρουσιάζει τώρα την hot έκδοση του ηλεκτρικό hatchback, την οποία ονομάζει MG4 XPower. Το δημόσιο ντεμπούτο του θα γίνει στις 13 Ιουλίου στο Goodwood Festival of Speed, με τη βρετανική να έχει ανοίξει ήδη το βιβλίο παραγγελιών στην αγορά της Αγγλίας, με τιμή από 36.500 λίρες (42.750 ευρώ).

Ξεκινώντας από το κινητήριο σύνολο, υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά άξονα) με συνδυαστική απόδοση 435 ίππους και 600 Nm ροπής, όντας το πιο δυνατό μοντέλο που έχει φορέσει το σήμα της MG. Ο εμπρός κινητήρας αποδίδει 207 ίππους και ο πίσω 218 ίππους. Για τα 0-100 χλμ/ώρα, η κορυφαία έκδοση του MG4 χρειάζεται 3,8 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 200 χλμ/ώρα, με την αυτονομία να ανακοινώνεται στα 385 χλμ.

Συνεχίζοντας, υπάρχουν αλλαγές στις ρυθμίσεις της ανάρτησης, όντας 25% πιο σκληρή, νέες παχύτερες αντιστρεπτικές, με το σύστημα διεύθυνσης να γίνεται πιο άμεσο και με μεγαλύτερη πληροφόρηση. Επιπλέον, το “Dynamic Cornering Control System” είναι ένα σύστημα ειδικά εξελιγμένο για την XPower έκδοση, και δρα εν είδει ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, με torque vectoring λειτουργία.

Κλείνοντας, το MG4 XPower ξεχωρίζει από τις νέες ζάντες 18 ιντσών, τις πορτοκαλί δαγκάνες του συστήματος πέδησης, την μαύρη οροφή και το πράσινο Racing Green χρώμα, που διατίθεται αποκλειστικά στην XPower έκδοση. Στο εσωτερικό, υπάρχουν Alcantara επενδύσεις, σπορ καθίσματα και μεταλλικά πεντάλ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...