Στο Goodwood τα αποκαλυπτήρια του hypercar αγωνιστικού της Lamborghini για την επιστροφή της στο Le Mans

Σχετικά άρθρα

Η αγωνιστική ομάδα Lamborghini Squadra Corse ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκαλύψει το αγωνιστικό της πρωτότυπο στο φετινό Goodwood Festival of Speed, το οποίο έχει προγραμματιστεί για 13 με 16 Ιουλίου.

Το αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του την Πέμπτη, 13 Ιουλίου σε ένα ειδικό περίπτερο δίπλα στο Lamborghini Lounge, και θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Lamborghini, Stephan Winkelmann, τον Chief Technical Officer, Rouven Mohr, και τον επικεφαλής του motorsport τμήματος Giorgio Sanna.

Το νέο αγωνιστικό θα συμμετάσχει στους πιο σημαντικούς αγώνες αντοχής στον κόσμο, ήτοι την κατηγορία Hypercar του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) από 2024, συμπεριλαμβανομένων των 24 ωρών του Le Mans, και την κατηγορία GTP του πρωταθλήματος IMSA, που περιλαμβάνει εμβληματικούς αγώνες όπως οι 24 ώρες της Daytona και οι 12 ώρες του Sebring.

Ο Romain Grosjean θα είναι ο ένας επίσημος εργοστασιακός οδηγός της, με τον έμπειρο -πρώην οδηγό της Formula 1- να είναι ο βασικός άξονας στην ανάπτυξη του LMDh αγωνιστικού της Lamborghini.

Το αγωνιστικό πρωτότυπο θα κινείται με έναν twin-turbo υβριδικό V8 κινητήρα (με γωνία 90 μοιρών), ο οποίος αναπτύχθηκε από το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας, Squadra Corse. H υβριδική μονάδα ισχύος αποτελείται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (ERS), με συνδυασμένη μέγιστης ισχύ 500 kW (680 ίππους).

Τα κύρια εξαρτήματα του ERS, που περιλαμβάνονται στο ομολογκέ πρότυπο κιτ LMDh καλύπτουν πολλούς τομείς, με τον ηλεκτροκινητήρα (MGU) να έχει αναπτυχθεί από τη Bosch Motorsport. Η διαχείριση ενέργειας και η αποθήκευση ενέργειας παρέχονται από την Williams Advanced Engineering, ενώ το επτατάχυτο υβριδικό κιβώτιο ταχυτήτων αναπτύσσεται από την Xtrac.

Η μέγιστη τελική ταχύτητα του αγωνιστικού θα είναι 340 χλμ/ώρα και θα ζυγίζει 1.030 κιλά χωρίς καύσιμο και οδηγό, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Όσον αφορά τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, θα έχει μέγιστο πλάτος 2.000 χλστ. και μήκος 5.100 χλστ. Το μεταξόνιο θα είναι 3.148 χλστ., με το ελάχιστο βάρος του κινητήρα να είναι 180 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...

Lamborghini Urus SE με 800 άλογα

H Lamborghini παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση της Urus, που την έχει ονομάσει Urus SE. Το αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες,...

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...