Η Lamborghini teasάρει για τελευταία φορά το hypercar αγωνιστικό της για το Le Mans

Σχετικά άρθρα

Αύριο ανοίγουν οι πύλες του Goodwood Festival of Speed, και η αγωνιστική ομάδα της Lamborghini θα αποκαλύψει το αγωνιστικό της πρωτότυπο σε ένα ειδικό περίπτερο δίπλα στο Lamborghini Lounge.

Το αγωνιστικό θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Lamborghini, Stephan Winkelmann, τον Chief Technical Officer, Rouven Mohr, και τον επικεφαλής της Lamborghini Squadra Corse, Giorgio Sanna.

Το νέο αγωνιστικό θα συμμετάσχει στους πιο σημαντικούς αγώνες αντοχής στον κόσμο, ήτοι την κατηγορία Hypercar του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) από 2024, συμπεριλαμβανομένων των 24 ωρών του Le Mans, και την κατηγορία GTP του πρωταθλήματος IMSA, που περιλαμβάνει εμβληματικούς αγώνες όπως οι 24 ώρες της Daytona και οι 12 ώρες του Sebring.

Ο Romain Grosjean θα είναι ο ένας επίσημος εργοστασιακός οδηγός της, με τον έμπειρο -πρώην οδηγό της Formula 1- να είναι ο βασικός άξονας στην ανάπτυξη του LMDh αγωνιστικού της Lamborghini.

Το αγωνιστικό πρωτότυπο θα κινείται με έναν twin-turbo υβριδικό V8 κινητήρα (με γωνία 90 μοιρών), ο οποίος αναπτύχθηκε από το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας, Squadra Corse. H υβριδική μονάδα ισχύος αποτελείται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (ERS), με συνδυασμένη μέγιστης ισχύ 500 kW (680 ίππους).

Τα κύρια εξαρτήματα του ERS, που περιλαμβάνονται στο ομολογκέ πρότυπο κιτ LMDh καλύπτουν πολλούς τομείς, με τον ηλεκτροκινητήρα (MGU) να έχει αναπτυχθεί από τη Bosch Motorsport. Η διαχείριση ενέργειας και η αποθήκευση ενέργειας παρέχονται από την Williams Advanced Engineering, ενώ το επτατάχυτο υβριδικό κιβώτιο ταχυτήτων αναπτύσσεται από την Xtrac.

Η μέγιστη τελική ταχύτητα του αγωνιστικού θα είναι 340 χλμ/ώρα και θα ζυγίζει 1.030 κιλά χωρίς καύσιμο και οδηγό, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Όσον αφορά τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, θα έχει μέγιστο πλάτος 2.000 χλστ. και μήκος 5.100 χλστ. Το μεταξόνιο θα είναι 3.148 χλστ., με το ελάχιστο βάρος του κινητήρα να είναι 180 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Koenigsegg Jesko να κάνει ρεκόρ στην πίστα Gotland Ring

Η Koenigsegg ανακοίνωσε ότι η Jesko κατέχει πλέον το ρεκόρ γύρου στην πίστα Gotland της Σουηδίας, με το Gotland Ring να βρίσκεται στο ομώνυμο...

Η Lancia teasάρει τη νέα Ypsilon

Η Lancia αποκάλυψε σήμερα την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας γενιάς της Ypsilon, τα αποκαλυπτήρια της οποίας θα γίνουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Μιλάνο. Η...