Φωτιά σε φορτηγό πλοίο με αυτοκίνητα, προκλήθηκε από ηλεκτρικό, ένας νεκρός και τραυματίες

Σχετικά άρθρα

Φωτιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανοικτά της Ολλανδίας σε φορτηγό πλοίο (Ro-Ro), το οποίο μετέφερε περίπου 3.800 αυτοκίνητα από το λιμάνι στο Bremerhaven της Γερμανίας στο λιμάνι στο Port Said της Αιγύπτου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα μέλος του πληρώματός του, ενώ δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί.

Σε ανακοίνωση του το ολλανδικό λιμενικό σώμα αναφέρει:

Το πλήρωμα προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά μόνο του, αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, άλλοι τραυματίστηκαν.

Το όνομα του πλοίου είναι Fremantle Highway, νηολογήθηκε το 2013 και έχει σημαία Παναμά. Η πυρκαγιά μένετε ακόμη ενώ βρίσκεται περίπου 27 χιλιόμετρα μακριά από το νησί Ameland.

Ελικόπτερα και παρακείμενα πλοία διέσωσαν 23 μέλη του πληρώματος, με το ολλανδικό λιμενικό να εκτιμά πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από την μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, το φορτηγό πλοίο μετέφερε 3.783 αυτοκίνητα, με τα 498 εξ αυτών να ήταν ηλεκτρικά.

Να σημειωθεί πως το πλοίο έχει εγκαταλειφθεί και το ολλανδικό λιμενικό εξετάζει όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένης της βύθισης του πλοίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...