H Ford παρουσίασε την αγωνιστική Mustang Dark Horse R

Σχετικά άρθρα

Η Ford Performance αποκάλυψε σήμερα την αγωνιστική Mustang Dark Horse R, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη νέα σειρά αγώνων ενιαίου τύπου Mustang Challenge, η οποία φέρει την έγκριση της International Motor Sports Association (IMSA) στην Αμερική. Το ντεμπούτο του Mustang Challenge θα γίνει το 2024, περιλαμβάνοντας 10 έως 12 αγώνες στο αγωνιστικό του ημερολόγιο.

Η Mustang Dark Horse R είναι η τρίτη αγωνιστική έκδοση που βασίζεται στην Dark Horse και συμπληρώνει τις Mustang GT3 και Mustang GT4. Το αγωνιστικό μοιράζεται πολλά μέρη με την έκδοση δρόμου του μοντέλου. Ανάμεσά τους το αμάξωμα, ο 5,0-λιτρος V8 κινητήρας απόδοσης 500+ ίππων, το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων Tremec 3160, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen με τελική σχέση μετάδοσης 3,73, όπως επίσης οι δαγκάνες και οι δίσκοι της Brembo του συστήματος πέδησης του πίσω άξονα.

Ωστόσο, διαθέτει αναβαθμίσεις που εστιάζουν στη χρήση εντός πίστας, γάντζους ρυμούλκησης εμπρός/πίσω, ενισχυμένα σημεία ανύψωσης και κρίκους πρόσδεσης κάτω από το αμάξωμα. Στο εσωτερικό υπάρχουν αγωνιστικά καθίσματα της Recaro, αποσπώμενο τιμόνι της Sparco, αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας, σύστημα πυρόσβεσης της Sparco και δίχτυ ασφαλείας Safecraft, όλα εγκεκριμένα από τη FIA.

Το αυτοκίνητο πατάει σε τροχούς της Ford Performance, 19 ιντσών και φορά αγωνιστικά σλικ ελαστικά που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το Mustang Challenge από την Michelin.

Κάθε γύρος της σειράς αγώνων θα διαχειρίζεται από την Ford Performance Racing School και θα αποτελείται από δύο περιόδους δοκιμών, μία προκριματική και δύο αγώνες σπριντ. Για την επιβράβευση των πιο ικανών οδηγών, θα υπάρξει χρηματική αμοιβή στους κορυφαίους κάθε αγώνα, καθώς και στον πρωταθλητή που θα αναδειχθεί στο τέλος της σεζόν.

Η τιμή για την Mustang Dark Horse R ξεκινά από 145.000 δολάρια, με τις παραδόσεις να ξεκινήσουν στα πλαίσια της προετοιμασίας για την έναρξη της σεζόν του Mustang Challenge το 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση για το Ford E-Transit

Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range (Εκτεταμένης Αυτονομίας), ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού...

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...