Cadillac Escalade IQ. Με 750 άλογα και με 724 χλμ αυτονομίας

Σχετικά άρθρα

Το εμβληματικό Cadillac Escalade αποκτά ηλεκτρική έκδοση, την IQ. Βασιζόμενο και αυτό στην αρθρωτή Ultium πλατφόρμα της GM, το αυτοκίνητο έχει μήκος 5,697 μέτρων, όντας 31,5 εκατοστά μεγαλύτερο από την βενζινοκίνητη έκδοση του Escalade και φτάνει σχεδόν το μήκος του Escalade ESV.

Το μεταξόνιο του ανέρχεται στο εντυπωσιακό νούμερο των 3,46 μέτρων, κάτι που μεταφράζεται σε τεράστιους χώρους για τους επιβάτες και για τις αποσκευές τους. Μιλώντας για τις τελευταίες, το αυτοκίνητο διαθέτει χώρο αποσκευών 345 λίτρων και κάτω από το μπροστινό καπό (eTrunk το ονομάζει η Cadillac).

Ο κανονικός χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 670 λίτρα όταν είναι αναπτυγμένα τα καθίσματα της τρίτης σειράς, ανεβαίνει στα 1.958 λίτρα με αναδιπλωμένα τα καθίσματα της τρίτης σειράς και φτάνει έως τα 3.374 λίτρα όταν αναδιπλώνονται και τα καθίσματα της δεύτερης σειράς.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρία, το Escalade IQ έχει 15% χαμηλότερη αεροδυναμκό συντελεστή οπισθέλκουσας από τις προηγούμενες γενιές του Escalade και φέρει μπαταρία 200 kWh που του χαρίζει αυτονομία έως 724 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει με ταχυφορτιστή έως 350 kW που του παρέχει 161 χλμ αυτονομίας σε 10 λεπτά φόρτισης.

Υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας ανά άξονα, που αποδίδουν έως 750 ίππους με 1.064 Nm ροπής στο πρόγραμμα οδήγησης Velocity Max και 680 ίππους με 834 Nm ροπής στο πρόγραμμα Normal. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, ενώ έχει ικανότητα ρυμούλκησης 3.628 κιλών.

Στο εσωτερικό την εντύπωση κλέβει η τεράστια κυρτή LED οθόνη 55 που καλύπτει όλο το ταμπλό. Αυτή βασίζεται στη πλατφόρμα πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm, διαθέτει εικονικά Smart Controls και έχει λογισμικό Android Automotive. Η Cadillac εξοπλίζει το μοντέλο και με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Super Cruise.

Η παραγωγή του Cadillac Escalade IQ θα ξεκινήσει το επόμενο καλοκαίρι στο εργοστάσιο Factory ZERO της GM στο Μίσιγκαν. Το ηλεκτρικό SUV θα φτάσει στις αντιπροσωπείες το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ως μοντέλο του 2025, με αρχική τιμή στις ΗΠΑ περίπου τις 130.000 δολάρια.

Μέσα στο 2023 η Cadillac θα παρουσιάσει δύο ακόμη ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το ένα εξ’αυτών να είναι το Optiq, ενώ το άλλο θα είναι ένα μεγάλο επταθέσιο crossover που θα αντικαταστήσει το XT6.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Polestar 5 φόρτισε από 10% έως 80% σε 10 λεπτά

Η Polestar και η StoreDot εφάρμοσαν με επιτυχία για πρώτη φορά την τεχνολογία Extreme Fast Charging (XFC) της δεύτερης, φορτίζοντας ένα πρωτότυπο Polestar 5...

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...