Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του. Η Hyundai ζητά 104.000 ευρώ για την επισκευή ενός ix35 Full Cell

Σχετικά άρθρα

Ο Γερμανός Till Westberg, ένας σύμβουλος πληροφορικής από την πόλη Μπαντ Χόμπουργκ στη Γερμανία κατέχει ένα Hyundai ix35 Full Cell εδώ και 7 χρόνια, έχοντας διανύσει 84.000 χιλιόμετρα μέχρι σήμερα. Είχε πληρώσει 50.200 ευρώ το 2016 για να το αγοράσει, αντικαθιστώντας ένα plug-in Toyota Prius που είχε προηγουμένως.

Για 7 χρόνια το αυτοκίνητο λειτουργούσε απροβλημάτιστα, με τον Westberg να είναι καθ’όλα ευχαριστημένος με αυτό, παρότι μπορεί να χρειαζόταν να οδηγήσει έως και 114 χλμ για να γεμίσει με υδρογόνο τις δεξαμενές του αυτοκινήτου. Αυτές του έβγαζαν μια αυτονομία της τάξεως των 450 – 500 χλμ και μια ημέρα, εντελώς ξαφνικά, το αυτοκίνητο σταμάτησε να λειτουργεί και εμφάνισε ένα μήνυμα σφάλματος στην οθόνη.

Ο Westberg μετέφερε το αυτοκίνητο του σε μια αντιπροσωπεία της Hyundai όπου τον ενημέρωσαν πως η επιδιόρθωση της ζημιάς του αυτοκινήτου του κοστίζει 103.764,17 ευρώ, αφού απαιτείται αλλαγή της κυψέλη καυσίμου, η οποία κοστίζει 84.875 ευρώ! Όπως είναι φυσικό, ο Westberg δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει αυτό το ποσό, με την Hyundai να μην καλύπτει το ελάττωμα μέσω της εγγύησης, η οποία έληξε μετά τα πρώτα πέντε χρόνια.

Η εταιρία αναγνώρισε πως η επισκευή του αυτοκινήτου δεν έχει κανένα νόημα και έτσι προσπαθεί να βρει εναλλακτικές λύσεις για τον πελάτη της. Η παραγωγή του ix35 Fuel Cell ήταν περιορισμένη και γι’αυτό τα ανταλλακτικά του είναι εξωφρενικά ακριβά.

ΠηγήAutobild.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla σταμάτησε να δέχεται κρατήσεις για το Cybertruck

Στις 30 Νοεμβρίου η Tesla έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση για την παράδοση των πρώτων Cybertruck στους πελάτες της, και στο micro-site του μοντέλου δείχνει...

Ελβετός αντιπρόσωπος βγάζει στην αγορά το Peugeot 208 Rallye

Εάν είσαι λάτρης των hot hatches θα αγαπήσεις το Peugeot 208 Rallye που δημιούργησε ο αντιπρόσωπος της Peugeot, Garages Hotz SA, μια αντιπροσωπεία στο...