Vasseur: Ο Leclerc πίεσε περισσότερο από όσο έπρεπε. Δεν υπάρχει εσωτερική διαμάχη

Σχετικά άρθρα

O επικεφαλής της Ferrari, Fred Vasseur, σε πρόσφατες δηλώσεις τους επέμενε πως η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι καλή, παρόλο αυτά που του είχαν πει προτού αναλάβει, πως το εσωτερικό της ομάδας θα “ήταν ένα χάος”.

Στο grid, όταν κυκλοφορούσαν οι φήμες πως θα έρθω στη Ferrari, όλοι μου έλεγαν πως θα δω τσακωμούς και ένα χάος. Αυτό είναι εντελώς ψευδές. Είναι μια ιδέα που έχουν σχηματίσει οι άνθρωποι και συνηθίζουν να την επαναλαμβάνουν. Αν συγκρίνω τη Ferrari με άλλες ομάδες, ακόμα και με αυτές που έχω εργαστεί, η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή.

Το πάθος γύρω από την ομάδα είναι τεράστιο. Κάθε πρωί όταν φτάνω στο γραφείο υπάρχουν tifosi μπροστά από την είσοδο. Είναι μεγάλη ώθηση, ακόμα κι αν μερικές φορές δεν βοηθάει όταν χρειάζεσαι χρόνο και ηρεμία για να αναπτυχθείς.

Είμαι πάντα επικριτικός με τον εαυτό μου και πιέζω τους πάντες. Το χειρότερο για μια ομάδα είναι να εφησυχάζεις και να χαλαρώνεις. Έχουμε τις διαφωνίες μας αλλά σήμερα στη Ferrari, όταν καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι δεν κατηγορούμε ο ένας τον άλλον.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της ομάδας κατά το πρώτο μισό της σεζόν, ο Vasseur είπε πως ο Charles Leclerc πίεσε περισσότερο το μονοθέσιο από όσο έπρεπε, γι’αυτό και έπεσε σε μια σειρά από λάθη. Η Ferrari έχει ανέβει στο βάθρο μόλις 3 φορές στους 12 πρώτους αγώνες της σεζόν, με τον Vasseur να τονίζει:

Μπορούσαμε να τα πηγαίναμε καλύτερα, τόσο από πλευράς ομάδας, όσο και από πλευράς οδηγών. Ο Charles δεν περίμενε μια τέτοια σεζόν και στην αρχή πίεσε περισσότερο από όσο έπρεπε, τώρα φαίνεται να έχει “χωνέψει” καλύτερα την κατάσταση. Ο Carlos είναι πολύ συνεπής και γι’ αυτό είναι μια καλή αναφορά για εμάς.

Ως χαρακτήρας ο Leclerc είναι παρορμητικός, αν κάτι δεν πάει καλά δεν συγκρατείται. Ωστόσο, για το καλό το δικό του και το καλό της ομάδας, μερικές φορές είναι καλύτερο να ηρεμήσει προτού μιλήσει.

Όταν έχεις νεύρα δεν έχεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να σχηματίσεις μια οριστική κρίση και μπροστά σε ένα ανοιχτό μικρόφωνο είναι καλύτερα να πάρεις τον χρόνο σου. Είναι πάντα πολύ γρήγορος, αλλά φέτος, αν κοιτάξετε τα αποτελέσματα στις κατατακτήριες ο Carlos ήταν πιο κοντά του σε σχέση με το παρελθόν.

Διάβασε επίσης

Vasseur: Η Ferrari απέχει χιλιόμετρα από το να θεωρηθεί πως έχει τέλεια δομή

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...