Η Toyota σταματά προσωρινά την παραγωγή και στα 14 εργοστάσια της Ιαπωνίας

Σχετικά άρθρα

Μετά την διακοπή της παραγωγής των Yaris και Aygo X στην Τσεχία, η Toyota -σε μια κίνηση που προκαλεί έκπληξη- ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών και στα 14 εργοστάσια συναρμολόγησης της στην Ιαπωνία.

Αυτό το απροσδόκητο κλείσιμο έχει φέρει την εγχώρια παραγωγή σε πλήρη και ελπίζουμε βραχυπρόθεσμη στασιμότητα για την κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, όσον αφορά τις πωλήσεις οχημάτων, με 10,48 εκατομμύρια μονάδες πέρυσι.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την παύση της παραγωγής είναι μια δυσλειτουργία στο σύστημα παραγωγής της Toyota, με το σφάλμα να έχει διαταράξει όχι μόνο την παραγγελία κρίσιμων εξαρτημάτων, αλλά έχει επίσης εγείρει ανησυχίες για τη λειτουργική υποδομή της εταιρείας.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την παύση της παραγωγής είναι μια δυσλειτουργία στο σύστημα παραγωγής της Toyota, με το σφάλμα να έχει διαταράξει όχι μόνο την παραγγελία κρίσιμων εξαρτημάτων, αλλά έχει επίσης εγείρει ανησυχίες για τη λειτουργική υποδομή της εταιρείας. Άτομα με γνώση του θέματος ανέφεραν πως η δυσλειτουργία προκλήθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του συστήματος παραγγελιών ανταλλακτικών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αν και η βασική αιτία βρίσκεται επί του παρόντος υπό έλεγχο, οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έχουν αποκλείσει την πιθανότητα κυβερνοεπίθεσης, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Toyota.

Ξεκινώντας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, η Toyota ανέστειλε αρχικά τις εργασίες σε 12 εργοστάσια στην εγχώρια αγορά της. Λίγες ώρες αργότερα, και τα άλλα δύο εργοστάσια σταμάτησαν.

Η ακριβής έκταση της απώλειας παραγωγής παραμένει αβέβαιη σε αυτό το σημείο, αλλά το Reuters εκτιμά ότι συλλογικά, αυτά τα εργοστάσια συναρμολόγησης συμβάλλουν περίπου στο ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής της Toyota.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

77χρονος που οδηγούσε μια Corvette καρφώθηκε κάτω από καρότσα φορτηγού

Ο 77χρονος οδηγός μιας Chevrolet Corvette 8ης γενιάς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και κατέληξε κάτω από το πίσω μέρος μιας καρότσας. https://youtu.be/ydJIMVElOqk Το περιστατικό...

Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία

Συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές σημειώθηκαν σήμερα στη Γερμανία, καθώς πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στην επέκταση του εργοστασίου της Tesla στο Γκρουνχάιντε, κοντά...

Μετά την Ευρώπη, νέους δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζουν και οι ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει νέους δασμούς για κινεζικά προϊόντα μέσα στην επόμενη εβδομάδα στοχεύοντας στρατηγικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών...

Οι ΗΠΑ ίσως απαγορεύσουν τα κινεζικά αυτοκίνητα για λόγους κατασκοπίας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει ή να περιορίσει τα κινεζικά συνδεδεμένα αυτοκίνητα, με την υπουργό Εμπορίου Gina Raimondo να λέει...