Επίσημο: Volkswagen Tiguan με plug-in έκδοση και αυτονομία 100 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen αποκάλυψε σήμερα την τρίτη γενιά του δημοφιλούς SUV της, καθώς από το 2007 που πρωτοκυκλοφόρησε η VW έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 7,6 εκατ. αυτοκίνητα του μοντέλου. Το νέο Tiguan θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2024 και βασίζεται στην MQB Evo πλατφόρμα.

Το μήκος του ανέρχεται στα 4.551 χλστ., όντας αυξημένο κατά 32 χλστ., με το ύψος να αυξάνεται κατά 50 χλστ. στα 1.640 χλστ.. Το πλάτος του φτάνει τα 1.939 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.681 χλστ.. Η επταθέσια έκδοση του δεν ονομάζεται Tiguan Allspace, αφού θα αντικατασταθεί από τη δεύτερη γενιά του Tayron.

Ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει κατά 33 λίτρα, φτάνοντας πλέον στα 648, με τον οδηγό και τον συνοδηγό να έχουν επιπλέον 0,9 εκατοστά διαθέσιμο χώρο στο κεφάλι. Στους πίσω επιβάτες ο αντίστοιχος χώρος έχει μεγαλώσει κατά 1 εκατοστό. Το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με HD Matrix LED προβολείς, όπως και με ηλεκτρικά ελεγχόμενα κλιματιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ.

Στο εσωτερικό η κεντρική οθόνη είναι είτε 12,9″ είτε 15″, με τον πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακός και να διαθέτει οθόνη 10,25″. Στη κεντρική κονσόλα υπάρχει μια ακόμη μικρή OLED οθόνη, ενσωματωμένη στο περιστροφικό χειριστήριο του ελέγχου του συστήματος 4Motion Active Control, με το αυτοκίνητο να διαθέτει και head-up display. Επιπλέον, η εταιρία υποστηρίζει πως το νέο Tiguan έχει περισσότερη ηχομόνωση και νέα καθίσματα.

Το αυτοκίνητο προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, ήπιους υβριδικούς κινητήρες βενζίνης αλλά και με 2 plug-in υβριδικούς, με τους τελευταίους να αποδίδουν 204 και 272 άλογα και να προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία έως 100 χλμ χάρη στη μπαταρία των 19,7 kW. Υπάρχουν προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με την VW να μπορεί να εξοπλίσει το νέο Tiguan και με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic Chassis Control (DCC Pro) με αμορτισέρ δύο βαλβίδων.

Τέλος, το νέο Tiguan εξοπλίζεται αποκλειστικά με αυτόματο DSG κιβώτιο, με τον επιλογέα των ταχυτήτων να είναι πλέον ως διακόπτης στα δεξιά της κολόνας του τιμονιού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...