Το Ηνωμένο Βασίλειο μεταθέτει για το 2035 την απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτ. καύσης

Σχετικά άρθρα

Πέντε χρόνια μετά, το 2035 και όχι το 2030 θα ισχύσει η απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον πρωθυπουργός της χώρας, Rishi Sunak, να το ανακοινώνει επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή, μαζί την αναβολή και των άλλων προθεσμιών για την ενεργειακή μετάβαση της Βρετανίας.

Ο Sunak θα ανακοινώσει επίσης την αναβολή κατά πέντε χρόνια την σταδιακή κατάργηση των λεβήτων φυσικού αερίου, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2035.

Τα νέα ήρθαν την παραμονή μιας σημαντικής συνόδου κορυφής στα Ηνωμένα Έθνη για τη δράση για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.

Διάβασε επίσης

Ελλάδα: Πέντε χρόνια αργότερα η απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης υποσχέθηκε να εξηγήσει στους πολίτες την απόφαση του σε ομιλία που θα παραχωρήσει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και εγγυήθηκε ότι καμία διαρροή δεν θα τον εμποδίσει να πει στη χώρα πώς και γιατί χρειάζεται αλλαγή, με το Λονδίνο να προσπαθήσει να πετύχει την ουδετερότητα στον άνθρακα “με καλύτερο και πιο ισορροπημένο τρόπο”.

Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Suella Braverman, είπε από τη μεριά της πως ο στόχος της επίτευξης της ουδετερότητας του άνθρακα ως το 2050 δεν θα πρέπει “να χρεοκοπήσει τους Βρετανούς”, υπερασπιζόμενη τη “ρεαλιστική” προσέγγιση της κυβέρνησης.

Για τον Βρετανό πρωθυπουργό:

Οι πολιτικοί όλων των κομμάτων δεν ήταν ειλικρινείς αναφορικά με το κόστος και τους συμβιβασμούς αυτής της πολιτικής.

Το κλίμα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους Βρετανούς, την ώρα που Συντηρητικοί και Εργατικοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2024.

Διάβασε ακόμη

Κινδυνεύει το σχέδιο της ΕΕ για απαγόρευση πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2035 λόγω των μπαταριών

Η Βρετανία ήταν η πρώτη μεγάλη οικονομία που υιοθέτησε τον νομικά δεσμευτικό στόχο να μειώσει στο μηδέν τις εκπομπές άνθρακα ως το 2050 και έχει αναπτύξει τις ικανότητές της παραγωγής καθαρής ενέργειας.

Παραμένουμε απολύτως αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο της ουδετερότητας του άνθρακα ως το 2050, βάσει των διεθνών μας συμφωνιών.

Αλλά πρέπει να υιοθετήσουμε μια ρεαλιστική και ισορροπημένη προσέγγιση, μια προσέγγιση που θα εξυπηρετεί τους σκοπούς μας.

Δεν θα σώσουμε τον πλανήτη χρεοκοπώντας τους Βρετανούς.

Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην οικονομική ανάπτυξη, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στο κόστος ζωής,

υπογράμμισε η Braverman.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla προσέφυγε κατά των σουηδικών ταχυδρομιών με δικαστήριο να αποφασίζει υπέρ της

Η Tesla προσέφυγε εναντίον της Σουηδικής Υπηρεσίας Μεταφορών λόγω της άρνησης των ταχυδρομικών υπαλλήλων να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των νέων αυτοκινήτων της, με...

Διόδια: Συμφωνία κυβέρνησης – παραχωρησιούχων για αυξήσεις ύψους 6-8% από το 2024

Σε συμφωνία φαίνεται πως οδηγούνται η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και οι παραχωρησιούχοι σχετικά με τις αυξήσεις διοδίων καθώς, όπως λένε πληροφορίες,...

Αύξηση 14,6% των πωλήσεων νέων Ι.Χ στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

Αυξημένες κατά 14,6% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 855.484 νέα αυτοκίνητα έναντι 746.234 τον Οκτώβριο του 2022,...