Στο σφυρί μια υπερσπάνια Gunther Werks 400R, με τιμή που θα ξεπεράσει το 1 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι του 2017 η Gunther Werks μας συστήθηκε παρουσιάζοντας την 400R, ήτοι μια 911 με ατμοσφαιρικό κινητήρα 4,0 λίτρων 400 ίππων. Η αμερικάνικη εταιρία μιμείται την δουλειά της Singer Vehicle Design, μόνο που η πρώτη ασχολείται με την 993 της δεκαετίας του ’90, ενώ η δεύτερη κάνει “χρυσές δουλειές” προσφέροντας restomoded 911 των 70’s.

Η παραγωγή της 400R ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 στο εργοστάσιο της Gunther Werks στη Νότια Καλιφόρνια, και τα πρώτα αυτοκίνητα παραδόθηκαν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους το τρίτο τρίμηνο του έτους. Η αμερικάνικη εταιρία κατασκεύασε μόλις 25 400R, με την τιμή να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Το πρώτο αυτοκίνητο που παραδόθηκε σε πελάτη της Gunther Werks βρίσκεται προς πώληση μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας από το Bring a Trailer, και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το υψηλότερο bid ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο δολάρια, αλλά απομένουν 7 ημέρες για να ολοκληρωθεί η δημοπρασία, ήτοι η τιμή θα αυξηθεί σημαντικά.

Η εμβληματική 993 εξοπλιζόταν με έναν boxer 3,6 λίτρων και 270 ίππων, κάτι που σημαίνει πως η 400R είναι πάνω από την αντίστοιχη RS και στα ίδια επίπεδα με την Turbo. Εκτός της μηχανικής αναβάθμισης, η Gunther Werks “φουσκώνει” την 993 με ένα widebody kit για να έρθει πιο κοντά στην GT2, “ντύνει” τους προφυλακτήρες, τα φτερά και την οροφή με ανθρακονήματα, χαμηλώνει το αμάξωμα χάρη στο σετ αναρτήσεων Clubsport της ΚW και τοποθετεί Pirelli P-Zero Rosso διαστάσεων 315/30/R18 στους πίσω τροχούς.

Το εσωτερικό φείδεται alcantara και δέρματος, τα πίσω καθίσματα “χαιρετίζουν” προς τέρψη ενός ανθρακονημάτινου panel, ενώ και αυτά οδηγού-συνοδηγού είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό. Δεν λείπει και μισό roll cage, στα πρότυπα της GT2 RS.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...