Η Skoda teasάρει τη νέα γενιά του Kodiaq, λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια του

Σχετικά άρθρα

Δύο 24ωρα απομένουν πριν από την παρουσίαση του και η Skoda έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα teaser video της νέας γενιάς του Kodiaq, που μας δείχνει το εσωτερικό του μοντέλου και μερικά στοιχεία από την εξωτερική του εμφάνιση.

Το teaser αποκαλύπτει το ανάγλυφο εμπρός μέρος, τους διακριτικούς τετράγωνους θόλους των τροχών, τις μεγάλες ζάντες του τσέχικου SUV -που κυμαίνονται από 17 έως 20 ίντσες- και τα φωτιστικά σώματα LED Matrix δεύτερης γενιάς, με κρυστάλλινα σχεδιαστικά στοιχεία. Ένα άλλο οπτικό χαρακτηριστικό είναι η προαιρετική επένδυση της πίσω κολόνας σε Dark Chrome φινίρισμα.

Η δεύτερη γενιά του μεγάλου SUV έχει μήκος 4.578 χλστ., όντας 61 χλστ. πιο μακρύ από το προηγούμενο μοντέλο, με το μεταξόνιο να παραμένει στα 2.791 χλστ.. Το πλάτος του φτάνει τα 1,86 μέτρα και το ύψος τα 1,66 μέτρα. Ο χώρος αποσκευών στη πενταθέσια έκδοση έχει αυξηθεί κατά 75 λίτρα και πλέον φτάνει στα 910 λίτρα, με την επταθέσια έκδοση να προσφέρει χώρο από 340 έως 845 λίτρα, ανάλογα με το εάν τα καθίσματα της τρίτης σειράς είναι αναδιπλωμένα ή όχι.

Τα φωτιστικά σώματα LED Matrix δεύτερης γενιάς κάνουν το ντεμπούτο τους στο Kodiaq, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια χαρακτηριστική φαρδιά φωτεινή υπογραφή σε σχήμα C. Κάτω από αυτό, μια κόκκινη μπάρα συνδέει τα δύο πίσω φώτα, ενώ κεντρικά τοποθετημένα στην πίσω πόρτα, τα νέα γράμματα της Skoda ολοκληρώνουν την εμφάνιση.

Μηχανικά το νέο Kodiaq θα προσφέρεται με τον ήπιο υβριδικό 1.500άρη TSI κινητήρα απόδοσης 150 ίππων που στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς μέσω ενός αυτόματου 7-τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Ακολουθεί ο 2.0 TSI απόδοσης 204 ίππων που συνδυάζεται και αυτός με 7-τάχυτο DSG κιβώτιο αλλά και με σύστημα τετρακίνησης.

Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, υπάρχει ο 2.0 TDI απόδοσης 150 ίππων στη προσθιοκίνητη έκδοση και 193 άλογα στην τετρακίνητη. Και οι δύο συνεργάζονται με 7-τάχυτο DSG κιβώτιο.

Η plug-in υβριδική έκδοση συνδυάζει τον 1.500άρη TSI κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 204 άλογα. Υπάρχει 6-τάχυτο DSG κιβώτιο, με την μπαταρία 25,7 kWh να χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία έως 100 χλμ. Η μπαταρία φορτίζει με DC φορτιστή έως 50 kW και AC φορτιστή έως 11 kW.

Η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου 2023.

Στις σχετικές ειδήσεις, το Kolesa ετοίμασε δύο rendering φωτογραφία του νέου Kodiaq, που μας δείχνουν το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής του μοντέλου.

Δες ακόμα

Το εσωτερικό των νέων Skoda Kodiaq και Superb

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bentley teasάρει το νέο ειδικό μοντέλο της

Στις 7 Μαΐου η Bentley θα αποκαλύψει ένα νέο ειδικό μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της Mulliner, ήτοι του εσωτερικού τμήματος της βρετανικής...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...

Την Δευτέρα 29 Απριλίου η παρουσίαση των ανανεωμένων Cupra Formentor και Leon

Τις ανανεωμένες εκδόσεις των Formentor και Leon θα παρουσιάσει Cupra την Δευτέρα 29 Απριλίου, με τα αυτοκίνητα να υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της...