Επίσημο: Νέα BMW X2

Σχετικά άρθρα

Με κάθε επισημότητα η BMW παρουσιάζει την δεύτερη γενιά της X2, η οποία για πρώτη φορά προσφέρεται και ως αμιγώς ηλεκτρική. Το αυτοκίνητο έχει μεγαλώσει σε μέγεθος, έχοντας coupe σχεδίαση, όπως τα μεγαλύτερα X4 και X6.

Το μήκος της νέας X2 έχει αυξηθεί κατά 19,4 εκατοστά σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά, φτάνοντας τα 4,554 μέτρα, το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 2,1 εκατοστά στα 1,845 εκατοστά, με το ύψος να αυξάνεται κατά 6,4 εκατοστά στα 1,590 μέτρα. Το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 2,2 εκατοστά στα 2,692 εκατοστά, με τα μετατρόχια να μεγαλώνουν στα 1,677 μέτρα μπροστά και 1,679 μέτρα πίσω. Η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται στα 16,7 εκατοστά, με το αυτοκίνητο να φορά ζάντες από 17″ έως 21″.

Έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,25 Cd, υπάρχει φωτιζόμενη γρίλια και το εσωτερικό του είναι σχεδόν παρόμοιο με αυτό της X1. Έχει γίνει πιο ευρύχωρο συγκριτικά με αυτό της προηγούμενης γενιάς. Υπάρχει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας iDrive 9, ψηφιακός πίνακας οργάνων διαστάσεων 10,25″ και οθόνη στο κέντρο του ταμπλό 10,7″.

Το αυτοκίνητο φέρει μεταξύ άλλων ασύρματη βάση φόρτισης smartphones, 4 θύρες USB-C και μπορεί να εξοπλιστεί με premium ηχοσύστημα Harman Kardon 205 watt με 12 ηχεία και τουίτερ ενσωματωμένα στην επένδυση της πόρτας, όπως και με πανοραμική ηλιοροφή.

Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 560 λίτρα, ο οποίος με την αναδίπλωση των πλατών των πίσω καθισμάτων (σε 40/20/40) ανεβαίνει στα 1.470 λίτρα (525 – 1.400 λίτρα η iX2). Υπάρχει επίσης μια κάμερα που βλέπει στο εσωτερικό που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να στέλνει φωτογραφίες από το εσωτερικό στο smartphone του και επίσης να ελέγχει το εσωτερικό του αυτοκινήτου μέσω της λειτουργίας τηλεχειρισμού της εφαρμογής My BMW App.

Η BMW υπόσχεται ότι η νέα X2 είναι πιο πολυτελής από ποτέ. Έξυπνος διζωνικός κλιματισμός, δερμάτινο σπορ τιμόνι, full LED φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω, cruise control με λειτουργία φρεναρίσματος, σύστημα πλοήγησης, βοηθός στάθμευσης, Speed Limit Info, σύστημα διατήρησης και αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα προειδοποίησης μπροστινής σύγκρουσης, αισθητήρας βροχής, αυτόματη ενεργοποίηση μεγάλης σκάλας, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, σπορ δερμάτινο τιμόνι και αυτόματη λειτουργία της πόρτας του πορτμπαγκάζ είναι μερικά από αυτά που συναντάμε στον βασικό εξοπλισμό.

Προσφέρονται σπορ καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση, με λειτουργία μνήμης και με οσφυϊκή υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας μασάζ. Έχουν γίνει βελτιώσεις τόσο στην ακουστική άνεση όσο και στην προστασία των επιβατών, με τη νέα X2 να φέρει αερόσακο μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης η νέα X2 μπορεί να εξοπλιστεί με τα Steering and Lane Control Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Active Navigation, λειτουργία προειδοποίησης εξόδου, Head-Up Display, καθώς και τα Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder και λειτουργίες Remote Theft Recorder.

Οι υπάρχουσες λειτουργίες μπορούν να αναβαθμιστούν μέσω της δυνατότητας Remote Software Upgrades, η οποία καθιστά επίσης δυνατή την προσθήκη νέων λειτουργιών (η διαθεσιμότητα εξαρτάται από το υλικό που έχει τοποθετηθεί στο όχημα και τις συνθήκες της αγοράς).

Η BMW λέει ότι σχεδόν όλα τα εξαρτήματα της μπροστινής ανάρτησης έχουν ανασχεδιαστεί πλήρως σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, με την πίσω ανάρτηση να διαθέτει σχεδιασμό τριών συνδέσμων. Για πρώτη φορά, διατίθεται μια προαιρετική προσαρμοζόμενη M ανάρτηση που μειώνει το ύψος κατά 1,5 εκατοστό.

Μηχανικά, η βασική έκδοση είναι η X2 sDrive20i που φορά τον ήπιο υβριδικό τρικύλινδρο turbo 1,5 λίτρων κινητήρα βενζίνης απόδοσης 170 ίππων (156 άλογα ο 1500άρης με 240 Nm ροπής και 19 άλογα ο ηλεκτροκινητήρας με 55 Nm ροπής). Η έκδοση X2 M35i xDrive διαθέτει τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 300 ίππων με 400 Nm ροπής.

Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων η έκδοση X2 sDrive18d διαθέτει τον 2,0-λιτρο turbodiesel απόδοσης 150 ίππων με 360 Nm ροπής. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η ηλεκτρική έκδοση ονομάζεται iX2 και αρχικά θα προσφέρεται στην έκδοση xDrive30. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα που αποδίδουν 313 άλογα με 494 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 64,8 kWh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έως και 130 kW, που σημαίνει ότι μπορεί να φορτιστεί από 10 έως 80% σε 29 λεπτά, με 120 χλμ αυτονομίας να μπορούν να προστεθούν μέσα σε 10 λεπτά φόρτισης. Η αυτονομία του iX1 xDrive30 κυμαίνεται μεταξύ 417-449 χλμ ανά φόρτιση.

Η νέα BMW X2 θα είναι διαθέσιμη σε όλη την Ευρώπη από τον Μάρτιο του 2024 και θα κατασκευάζεται (τόσο η X2 όσο και η iX2) στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας. Από το καλοκαίρι του 2024 θα γίνει διαθέσιμη μια δεύτερη πλήρως ηλεκτρική έκδοση όπως και μια ακόμη diesel έκδοση.

H BMW Ελλάδος θα φέρει τη νέα X2 στη χώρα μας στο The Ellinikon Experience Park από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Μετά την παρουσία του στο The Ellinikon Experience Park, το νέο SAV της BMW, θα πραγματοποιήσει ένα roadshow ανά την Ελλάδα με happenings και activations σε κάθε στάση, που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Καβάλα, τα Ιωάννινα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και τη Λάρισα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...